Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Amenajarea pasajului din Cetate, prioritară după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii: Au început lucrările

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Amenajarea pasajului din Cetate este o prioritate pentru administrația locală, mai ales acum după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii.

Lucrările la pasaj, unde s-a aflat un restaurant cu o suprafață de 293 de metri pătrați, au început recent. Pasajul va fi reabilitat și redat circulației pietonale, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte la semafor pentru a trece de pe Bulevardul Transilvaniei în parc sau invers.

Restaurantul de la pasaj a fost evaluat la 137.710 de euro (fără TVA) și, dacă nu s-a ajuns între timp la o înțelegere cu patronul acestuia, va fi expropriat, însă lucrările pot să înceapă înainte de o decizie a instanței.

Reprezentanții administrației locale vizau, în primăvară, redarea pasajului înainte de 1 Decembrie.

”În vederea achiziționării pasajului s-a întocmit, de către evaluator autorizat, raportul de specialitate al proprietății imobiliare prin care se stabilește valoarea de piață estimată la 641.110 lei, respectiv 137.710 euro. Prețul nu conține TVA”, se arăta într-un proiect aprobat în Consiliul Local.

La începutul anului, primarul Mircea Hava a anunțat, în premieră, în cadrul unei conferințe de presă, că pasajul va fi răscumpărat.

”O să răscumpărăm pasajul din Cetate. Dacă nu o să ne înțelegem la preț, vom expropria. Legea ne dă voie, este o cale de acces, ca să deschiem această circulație pe acolo pentru că pe acolo trebuia să fie făcută. Ce s-a întâmplat imediat după 1990 sunt alte lucruri. Vom răscumpăra, există un preț cu care s-a vândut acum 20 de ani, dar nu asta este marea problemă. Vom face o cale de acces, știți că acolo erau grupuri sociale, le vom repara și le facem așa cum trebuie să arate”, afirmase Mircea Hava.

La ora actuală pasajul este proprietate a SC Comimpex Montana SRL Alba Iulia.

Răscumpărarea pasajului s-a decis în contextul reabilitării parcului Unirii.

Vom reveni cu amănunte

https://www.youtube.com/watch?v=yv3NQOamclY

[nggallery id=6549]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, autorul unei mari înșelăciuni imobiliare prin intermediul societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, a fost de acord cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea