FOTO, VIDEO Amenajarea pasajului din Cetate, prioritară după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii: Au început lucrările

Amenajarea pasajului din Cetate este o prioritate pentru administrația locală, mai ales acum după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii.

Lucrările la pasaj, unde s-a aflat un restaurant cu o suprafață de 293 de metri pătrați, au început recent. Pasajul va fi reabilitat și redat circulației pietonale, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte la semafor pentru a trece de pe Bulevardul Transilvaniei în parc sau invers.

ELIT

Restaurantul de la pasaj a fost evaluat la 137.710 de euro (fără TVA) și, dacă nu s-a ajuns între timp la o înțelegere cu patronul acestuia, va fi expropriat, însă lucrările pot să înceapă înainte de o decizie a instanței.

Reprezentanții administrației locale vizau, în primăvară, redarea pasajului înainte de 1 Decembrie.

Mihail David - 2020

”În vederea achiziționării pasajului s-a întocmit, de către evaluator autorizat, raportul de specialitate al proprietății imobiliare prin care se stabilește valoarea de piață estimată la 641.110 lei, respectiv 137.710 euro. Prețul nu conține TVA”, se arăta într-un proiect aprobat în Consiliul Local.

La începutul anului, primarul Mircea Hava a anunțat, în premieră, în cadrul unei conferințe de presă, că pasajul va fi răscumpărat.

”O să răscumpărăm pasajul din Cetate. Dacă nu o să ne înțelegem la preț, vom expropria. Legea ne dă voie, este o cale de acces, ca să deschiem această circulație pe acolo pentru că pe acolo trebuia să fie făcută. Ce s-a întâmplat imediat după 1990 sunt alte lucruri. Vom răscumpăra, există un preț cu care s-a vândut acum 20 de ani, dar nu asta este marea problemă. Vom face o cale de acces, știți că acolo erau grupuri sociale, le vom repara și le facem așa cum trebuie să arate”, afirmase Mircea Hava.

La ora actuală pasajul este proprietate a SC Comimpex Montana SRL Alba Iulia.

Răscumpărarea pasajului s-a decis în contextul reabilitării parcului Unirii.

Vom reveni cu amănunte

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...