// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO Amenajarea pasajului din Cetate, prioritară după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii: Au început lucrările

Amenajarea pasajului din Cetate este o prioritate pentru administrația locală, mai ales acum după finalizarea Parcului și Monumentului Unirii.

Lucrările la pasaj, unde s-a aflat un restaurant cu o suprafață de 293 de metri pătrați, au început recent. Pasajul va fi reabilitat și redat circulației pietonale, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte la semafor pentru a trece de pe Bulevardul Transilvaniei în parc sau invers.

Restaurantul de la pasaj a fost evaluat la 137.710 de euro (fără TVA) și, dacă nu s-a ajuns între timp la o înțelegere cu patronul acestuia, va fi expropriat, însă lucrările pot să înceapă înainte de o decizie a instanței.

Reprezentanții administrației locale vizau, în primăvară, redarea pasajului înainte de 1 Decembrie.

”În vederea achiziționării pasajului s-a întocmit, de către evaluator autorizat, raportul de specialitate al proprietății imobiliare prin care se stabilește valoarea de piață estimată la 641.110 lei, respectiv 137.710 euro. Prețul nu conține TVA”, se arăta într-un proiect aprobat în Consiliul Local.

La începutul anului, primarul Mircea Hava a anunțat, în premieră, în cadrul unei conferințe de presă, că pasajul va fi răscumpărat.

”O să răscumpărăm pasajul din Cetate. Dacă nu o să ne înțelegem la preț, vom expropria. Legea ne dă voie, este o cale de acces, ca să deschiem această circulație pe acolo pentru că pe acolo trebuia să fie făcută. Ce s-a întâmplat imediat după 1990 sunt alte lucruri. Vom răscumpăra, există un preț cu care s-a vândut acum 20 de ani, dar nu asta este marea problemă. Vom face o cale de acces, știți că acolo erau grupuri sociale, le vom repara și le facem așa cum trebuie să arate”, afirmase Mircea Hava.

La ora actuală pasajul este proprietate a SC Comimpex Montana SRL Alba Iulia.

Răscumpărarea pasajului s-a decis în contextul reabilitării parcului Unirii.

Vom reveni cu amănunte

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.