FOTO: Vezi cine este primul albaiulian căruia i s-a făcut statuie în timpul vieții!
Un cunoscut artist albaiulian a ajuns să-și vadă transpus plastic, cu migală, chipul în bronz. Este vorba despre interpretul de muzică folk, Vali Șerban, a cărui imagine redată prin sculptură întâmpină trecătorii și turiștii în Piața Cetății Carolina din Alba Iulia.
În timp ce mulți dintre politicienii autohtoni visează să li se ridice o statuie, dacă s-ar putea în timpul propriei lor vieți, iată că un om dintr-o zonă îndepărtată de politică, ba chiar de multe ori opusă acesteia, reușește performanța de a-și vedea chipul sculptat și expus într-o piață publică. Și de aici, pe mii de wall-uri de facebook, broșuri și cataloage de promovare a turismului în Alba Iulia.
Statuia s-a alăturat recent celorlalte sculpturi în bronz din Piața Cetății, care s-au dovedit a fi adevărate puncte de atracție pentru cei care vizitează cetatea.
Nu știu cât de mult a visat Vali Șerban să ajungă și statuie, însă știu sigur că festivalul de folk „Ziua de Mâine”, a cărui inițiativă îi aparține și pe care îl organizează în calitate de director de festival din anul 2005, a fost un vis împlinit și așteptat de artist timp de 30 de ani.
Folkistul s-a născut la 20 octombrie 1953 la Cîmpeni. De mulţi ani locuieşte la Şeuşa, lângă Alba Iulia.
Artistul plastic care a realizat sculptura se numește Ștefan Ciprian Bințințan și este din Alba Iulia. La doar 37 de ani, are un portofoliu impresionant de lucrări. A fost unul dintre restauratorii Porții a III-a Cetatii Vauban, a realizat busturile Reginei Maria și a Regelui Carol al VI-lea situate în fața Catedralei Reântregirii, o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina și multe alte creații deosebite.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]