FOTO| Un saxofonist de 16 ani, cel mai tânăr membru din Fanfara Militară a județului Alba. A participat la peste 50 de concursuri și vrea să calce pe urmele bunicului său
Județul Alba este un izvor nesecat de talente, iar unul dintre tinerii-minune cu care se poate mândri este Florin Hulea, din Galda de Jos. Are 16 ani, cântă la saxofon și ne-a reprezentat județul la peste 50 de concursuri de muzică, adunând pe parcursul anilor o adevărată colecție de medalii și diplome. Florin este cel mai tânăr membru din Fanfara Militară a județului și vrea să-i calce pe urme bunicului său, care la rândul lui a făcut parte din fanfară și care i-a și insuflat pasiunea pentru acest instrument.
Florin cântă la saxofon de la vârsta de 8 ani, o vârstă fragedă, însă potrivită pentru începutul oricărui suflător pentru a putea ajunge acolo unde își dorește.
Și-a dorit încă de mic să urmeze o carieră muzicală și și-a urmat visul cu perseverență. Până să descopere saxofonul, timp de un an și jumătate a studiat clarinetul la Școala Generală ”Nicolae Drăgan” din satul natal și apoi 3 ani la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” din Alba Iulia. Acum este elev în clasa a X-a la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, unde ia și lecții de canto popular.
Acesta ne-a mărturisit că nu există zi în care să nu se atingă de instrumente și că studiază și câte 7-8 ore pe zi. Deși pare obositor, Florin reușește cu brio să facă față atât cursurilor de la școală, cât și spectacolelor, alegând să-și petreacă mare parte din timpul liber învățând.
”Pentru mine este un mod de relaxare. În prezent cânt la saxofon, clarinet și pian, iar cât de curând intenționez și la nai. Muzica înseamnă totul pentru mine! Cântând, am impresia că ies în evidență cu ceva frumos, care se numește respectul pentru cei care apreciază muzica!”, ne-a împărtășit Florin.
Modelul lui în viață este bunicul său, absolvent al Școlii Militare de Muzică București și fost trompetist în cadrul MApN, la Liceul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și în Fanfara Militară a județului Alba, căruia a ținut să-i transmită și un mesaj de mulțumire pentru răbdarea pe care o are și modul în care i-a șlefuit talentul.
”Îi multumesc din suflet pentru efortul pe care l-a făcut pentru a mă învăța ce înseamnă muzica, începând de la scrisul notelor, până la citit și teoria muzicii, care m-au ajutat foarte mult la intrarea în liceu”, spune artistul.
Florin este membru și în Orchestra Națională Jidvei România, iar pe viitor vrea să urmeze Școala Militară de Muzică din București. De asemenea, face parte din grupul vocal „Suflet de român” coordonat de Ionuț Fulea si profesoarele Zărnescu Craiu Teodora și Ionela Popa, dar și dintr-o formație de tineri energici și pasionați de muzică, cu care cântă la nunți.
Văzând ambiția și potențialul copilului, părinții și bunicii au decis să-l susțină, atât sufletește cât și financiar. Sunt mereu alături de el și fac tot posibilul să nu lipsească de la vreun spectacol de-al lui.
La final, Florin a ținut să menționeze și profesorii care îl pregătesc:
Studiez muzica vocală tradiționala cu prof. Zărnescu Teodora Craiu, o profesoară pe care o stimez ! Pianul îl studiez cu doamna profesoara Lilia Pîrjol, instrumentele de suflat clarinet cu domnul profesor Beșliu Radu si Vancu Nicolae, iar saxofon cu domnul profesor Alin Oltean ! La intrarea în liceu am fost pregătit tot de doamna profesoara Zărnescu Craiu Teodora, care mi-a modelat vocea și m-a învățat cum să cânt curat și cu dicție !
[nggallery id=5604]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | ACCIDENT rutier pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia: Trei autoturisme implicate
FOTO | ACCIDENT rutier pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia: Trei autoturisme implicate Un accident rutier s-a produs joi, 19 decembrie 2024, în jurul orei 18:00, pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia. Citește și: FOTO | INCENDIU în localitatea Unirea din județul Alba: Detașamentul de pompieri salvatori intervine pentru stingere Potrivit primelor informații […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor