Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Un bucătar din Alba a uitat de aragaz și cuptor. Modalitate inedită de a de a pregăti preparate delicioase, la mașina de spălat vase și la expresorul de cafea

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Albaiulianul chef Cosmin Toma ne surprinde din nou cu moduri inedite de a pregăti preparate delicioase: mâncare făcută la mașina de spălat vase și la expresorul de cafea!!

Chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, cunoscut pentru inventivitatea și modul original în care gătește, a ales o modalitate mai puțin cunoscută de a găti mâncarea.

Și cum creativitatea nu are limite pentru bucătarul Cetății, acesta a uitat de aragaz și cuptor și folosește mașina de spălat vase pentru a pregăti mâncare: somon gătit la mașina de spălat vase și cuș cuș gătit la expresorul italian de cafea.

„Cum mi-a venit ideea: Nu sunt singurul bucătar care a gătit la mașina de spălat vase. Am vrut să încerc ceva nou. Îmi place să experimentez și să fac mâncăruri altfel. Mâncarea făcută la mașina de vase se aseamănă cu tehnica folosită de mulți bucătari în bucătăria lor.

Sous Vide este o tehnică modernă de a găti carnea și legumele la o temperatură scăzută unde ingredientele își păstreză mai bine aromele. Eu am gătit la 70 grade. Pentru a găti la mașina de spălat vase trebuie să ai un borcan ce se închide etanș. Se poti găti și creveți, compoturi, pește”, spune chef-ul albaiulian.

Ingredientele pentru această rețetă sunt următoarele: somon fără piele, supă de pui, lime, lemon gras, ciuperci chinezești uscate, cuș cuș, mango uscat sărat afumat, ulei de măsline și sare lichidă.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar.

[nggallery id=7108]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șurțul de Sălciua, o tradiție păstrată cu migală în Alba: O femeie pasionată de moștenirea culturală duce mai departe portul din zonă

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Șurțul de Sălciua, o tradiție păstrată cu migală în Alba: O femeie pasionată de moștenirea culturală duce mai departe portul din zonă Șurțul de Sălciua continuă să fie purtat și cusut datorită Liviei Goga, o femeie pasionată de moșternirea culturală a locului. Andreea Codrea, un om care scrie, a ținut să evidențieze munca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea