// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

FOTO. Ultramaratonistul Levente Polgar, indemnizație de handicap de 375 de lei: Cu așa sumă voi fi “milionar” în 10 vieți!

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din județul Alba, care la vârsta de șase ani a fost lovit de tren în gara Aiudului și, cu toate că a rămas fără o mână, nu și-a pierdut șansa la o viață normală, iar handicapul său nu l-a împiedicat să-și continue drumul.

Levi a participat la numeroase competiții, la unele dintre ele fiind singurul sportiv cu dizabilități acceptat. Deși costurile de participare la concursuri sunt foarte mari, iar sportivul nu a primit sprijin financiar mai deloc, s-a dovedit a avea un munte de ambiție și nu s-a lăsat descurajat.

În cea mai recentă postare pe rețeaua de socializare facebook, Levi și-a manifestat indignarea și nemulțumirea față de umilințele și nedreptățile la care sunt supuse persoanele cu dizabilități. Levi primește o indemnizație lunară în valoare de 375 de lei, din care, dacă nu ar avea și loc de muncă, nu și-ar putea plăti nici măcar întreținerea.

“Aș pune niște întrebari celor care fac legea pentru persoane cu handicap, dacă este corect ca cel care dobândește un handicap în copilărie / tinerețe sa fie încadrat egal cu cel care dobândește un handicap la 60 ani? Acea persoană s-a bucurat de viață, a muncit (are o pensie).

Domnilor Deputați și Senatori, aveți habar de aceste pensii “speciale” din care unii nici întreținerea nu și-o achită? De ce suntem puși în aceeași oală cei cu handicap din COPILĂRIE cu cel care a muncit și s-a distrat o viață întreagă și pe urmă sunt declarate persoane cu handicap?!”, a scris aiudeanul pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419