FOTO ”Tropote în Țara Vinului” 2014, la Micești: Concursuri de călărie și tracțiune într-o atmosferă de sărbătoare
Tradiționalul eveniment al PDL Alba, ”Tropote în Țara Vinului” a ajuns în acest an la ediția a XIII-a, fiind organizat pentru prima dată în parteneriat cu PNL. În centrul atenției au fost caii, animale care au participat la două concursuri, viteză și tracțiune. Toți au fost premiați și felicitați de copreședintele ACL Alba Mircea Hava și prim-vicepreședintele Ion Dumitrel, însă cei mai rapizi și puternici s-au ales și cu premii în bani, saci de cereale și coronițe cu flori.
În acest an s-a organizat și un concurs pentru cel mai frumos cal, câștigătorul fiind desemnat de cei aproximativ 1.000 de spectatori. Ca la orice ”alegeri” votul a fost unul democratic, cu o urnă mobilă, președintele secției de votare fiind primarul Mircea Hava, care s-a plimbat printre spectatori. Calul Topaz, un semigreu de trei ani din Ciuruleasa, deținut de Bexa Daniel a fost desemnat cel mai frumos animal și va apărea probabil pe afișele ediției viitoare. Premiul pentru vitejie a fost câștigat de iapa Denisa, deținută de Andrei Sicoe.
La primul concurs ”călărie viteză” s-au înscris 18 concurenți, iar câștigătorii au fost desemnați în funcție de timpul în care a fost parcurs traseul, după caz, luându-se în considerare și secundele de penalizare. Concursul s-a desfășurat pe un traseu delimitat pe ambele părți cu stegulețe, iar ieșirea s-a depunctat cu 3 secunde de fiecare steguleț ocolit.
Câștigătorii concursului de ”călărie viteză”:
Locul 1: Puțan Andrei Nicolae, calul Izvor – 500 de lei;
Locul 2: Buta Florin Marius, calul Codru – 300 de lei;
Locul 3: Iancu Daniel Emil, iapa Stela – 200 de lei.
Al doilea concurs (23 de participanți) a fost cel de ”tracțiune”, s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 75 – 100 de metri, iar greutatea atelajului a fost de maximum două tone. Unii concurenți au întâmpinat dificultăți în parcurgerea traseului, animalele fiind încăpățânate, sau incapabile de a trage o asemenea greutate. Și la această probă clasamentul s-a stabilit în funcție de timpul în care s-a parcurs distanța.
Câștigătorii concursului de ”tracțiune”
Locul 1: Jurca Iustian, calul Puiu – 500 de lei;
Locul 2: Jurca Ciprian, calul Nistra – 300 de lei
Locul 3: Corpade Dorin, iapa Jesica – 200 de lei
Orice agresiune a concurentului asupra animalului a atras descalificarea din competiție.
Un cal a băut în câteva zeci de secunde un pahar de bere, moment spre deliciul spectatorilor.
Evenimentul organizat la Poligonul Jandarmeriei din Micesti a inceput la ora 13.00, iar atmosfera a fost întreținută de interpreți de muzică populară. Ca element de noutate, la concursul din acest an au venit și doi concurenți din alte județe: Ilfov și Vaslui. Toți au primit diplome, butelii de vin și căpestre.
Mircea Hava a încheiat mulțumindu-le tinerilor pentru eforturile depuse și a precizat că speră ca la anul să fie a 14-a dată când poartă pălăria specifică evenimentului.
La sărbătoare au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale și județene.
[nggallery id=2375]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba