FOTO| Trei documentare de film istoric in proiectie la Alba Iulia pentru a onora “Centenarul Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand”
Trei documentare de film istoric in proiectie la Alba Iulia pentru a onora “Centenarul Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand”
Cele trei documentare istorice produse independent de Chainsaw Film Productions ilustreaza atat istoria moderna a Romaniei inaintea Primului Razboi Mondial pana in zilele noastre, cat si celebrarea Centenarului Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand la Alba Iulia din 15 Octombrie 1922.
Documentarul “Maria, Inima Romaniei” prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu ocoleste aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Iar când comuniștii au ajuns la putere, au șters-o din istorie pe Regina Maria.
“Cine poate rezista astăzi în România unei femei curajoase și frumoase care a dublat dimensiunea națiunii sale adoptive? Aceasta a fost Regina Maria, în urmă cu un secol”, a declarat John M. Florescu, producătorul executive al documentarului.
Regele Mihai: drumul catre casa are la baza interviul luat de John Florescu in 2003 in Palat Elisabeta Regelui Mihai dupa care s-a produs si Razboiul Regelui. Aceasta este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin. Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Razboiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, a urmarit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea –și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.
Pornind de la un interviu inedit cu Regele, și folosind un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați, Regele Mihai : Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.
Razboiul Regelui, “Regele Mihai: drumul catre casa” si “Maria, Inima Romaniei“ care sunt prezente in aceste zile la Alba Iuli, cu proiectii la Casa de Cultura a Studentilor, au intrarea libera in 14,15,16 Octombrie de la orele 17:00.
Cele trei filme documentare fac parte din Turneul Istoric de Educatie Istoric 2022-2023 intitiat de John Florescu producator executiv impreuna cu Dan Draghicescu producator asociat.
Istoria bine inteleasa in prezent reflecta viitorul” declara Dan Draghicescu producator asociat al filmelor.
Turneul National de Educatie Istorica 2022-2023 se desfasoara cu suportul History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan