Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ținute vestimentare confecționate de elevi de la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, ca produse finale ale parteneriatului Leonardo da Vinci “Modeling cultural sewing techniques”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Tehnic Apulum7Pe parcursul anilor 2013-2015, Colegiul Tehnic “Apulum”, este  și va fi școala parteneră, alături de alte țări ( Italia, Lituania, Ungaria, Turcia, Portugalia) în parteneriatul Leonardo da Vinci: LLP-LdV/PAR/2013/RO/304, “Modeling cultural sewing techniques”. Parteneriatul Leonardo da Vinci constituie un cadru pentru activităţi de colaborare desfăşurate între organizaţiile care activeazã în domeniul educaţiei şi formãrii profesionale (VET) şi care colaboreazã pe teme de interes comun pentru organizaţiile participante.

Colaborarea în cadrul parteneriatului se realizează între unităţi de învăţământ de profil tehnic-vocațional, în domeniul textile, alte instituţii VET specializate, întreprinderi, universităţi. Colaborarea cu instituţiile implicate (Turcia-coordonator, Italia, România, Lituania, Portugalia, Ungaria) se va baza pe respectarea tradiţiilor şi a tehnicilor specifice de realizare a costumelor tradiţionale, pe însuşirea exemplelor de bune practici ale fiecărui partener astfel încât, în colaborare va fi realizată o Expoziţie Internaţională, un Festival Internaţional, având la bază produsele comune realizate în cei doi ani de activitate. Parteneriatul constituie o oportunitate pentru viitorii absolvenţi, pentru cadrele didactice de specialitate, o provocare în domeniul cunoaşterii, şi va putea contribui la o mai bună integrare a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii.

În perioada 27 – 28 martie 2014 a avut loc cea de-a cincea reuniune de proiect în localitatea Pesaro, Italia. Reuniunea a avut ca scop finalizarea discuţiilor referitoare la formatul și conţinutul unuia dintre produsele finale ale parteneriatului – un booklet –  care constituie de fapt un manual conţinând exemple de bune practici în confecţionarea produselor de vestimentaţie. Toți partenerii au agreat forma finală a booklet-ului, conţinutul acestuia, urmând ca cele două variante (una în limba engleză și una multinaţională), care vor putea fi și editate, să fie gata înainte de reuniunea de proiect viitoare. Manualul va fi util în viitor claselor de profil textile ale colegiului, elevii putându-se inspira în activitatea lor viitoare și din ceea ce învăţa de la prtenerii noștri.

De asemenea, un moment deosebit de important l-a constituit analiza ţinutelor vestimentare realizate de fiecare partener, ţinute care se află acum în stadiul final de execuție. A fost analizat site-ul proiectului (www.mcst.ru) și în special problemele legate de completarea acestuia astfel încât să cuprindă informații substanţiale și diverse ale activităţilor desfășurate în cei doi ani, modalităţile eficiente de diseminare și valorizare a activităţilor.

Nu în ultimul rând, s-au pus bazele activităţilor din cadrul reuniunii de proiect din luna mai 2015, insistându-se asupra conţinutului și aspectelor legate de organizarea Festivalului Internațional de prezentare a produselor finale de la Alba Iulia (29 mai, 2014).

Este de remarcat faptul că ţinutele vestimentare confecţionate de către elevi, sub îndrumarea specialistililor, au participat la etape judeţeană a concursului ”Made for Europe” în 13 martie 2015, obținând locul I, iar în perioada 5-8 aprilie 2015 vor participa la etapa națională la Arad.

[nggallery id=239]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea