Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Tinerii de la Club Alba Off Road, printre primii la Răchita, alături de oameni. ”S-au format văi de pe munte, din 100 în 100 m, cu bolovani, lemne. Zici că a turnat cineva apă cu găleata pe un munte de jucărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După viitura formată sâmbătă în urma ploilor torențiale în partea de sud a județului, tinerii de la Club Alba Off Road, au fost printre primii care au urcat pe  Valea Sebeșului, până la Răchita să vadă care e situația.

”Am tras o tură de recunoaștere pe la Loman – Strungari – Pianu de sus. Foarte ciudat ce s-a întamplat pe acolo… s-au format văi de pe munte, din 100 în 100 m… cu bolovani, lemne etc… peste drum, în vale. Zici că a turnat cineva apă cu galeata pe un munte de jucărie…”.

Impresionați de dezastrul din sat, de suferința și necazul oamenilor, tinerii s-au organizat și au făcut câteva drumuri la Răchita, să fie alături atât cât le stă în putință de oamenii care au rămas fără agoniseala de-o viață. Au dus mâncare de la cantina Casei de copii din Petrești, a luat de la Crucea Rosie ajutoare și le-au dus pe un drumul ocolitor și au ajutat câteva familii să își ducă bagajele și ce au reușit să salveze din casă, la drum.

”Am fost duminică și marți. Noi n-am făcut foarte multe. Am făcut câteva transporturi de mâncare din Petrești și de la Crucea Roșie. Munca grea era a pompierilor și a voluntarilor care scoteau nămolul din case, a celor cu utilaje care curățau albia și refaceau drumul. Ne organizăm și mai mergem”, au spus ei, modești din fire.

[nggallery id=7204]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 iulie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea