FOTO Tabăra de arheologie din cadrul proiectului STUDARHEX, la care au participat și studenți din Alba Iulia, a ajuns la final
Tabăra studențească de arheologie din cadrul proiectului STUDARHEX a luat sfârșit, având un impact deosebit în rândul studenților participanți în cadrul acestei tabere care au provenit de la universități din Anglia (Univerrsitatea Exeter), Germania (Universitatea Heidelberg) și România (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia).
Aceștia fiind implicați în activități de învățare nonformală, stimulând astfel cooperarea transfrontalieră și schimbul de experiență. În cadrul taberei pe situl arheologic Colonia Dacica Sarmizegetusa, studenții au fost instruiți prin metode specifice de învățare, cu privire la mai multe aspecte ce au legătură cu arheologia, participând atât la activitățile de pe șantierul arheologic cât și la mai multe sesiuni de instruire pe teme conectate cu importanța patrimoniului cultural mobil, ceramica de epocă romană descoperită pe situl Colonia Dacica Sarmizegetusa, sesiuni de desen arheologic, de realizare a vaselor ceramice, metode de ars ceramica în antichitate, aspecte legate de cercetarea arheologică și prelucrarea primară a artefactelor descoperite în săpătură. Studenții au fost instruiți și îndrumați de un colectiv de cercetători și profesori precum Dr. Richard Petrovsky, Dr. Carmen Ciongradi, Prof. Dr. Reinhard Stupperich, Dr. Emilian Bota, Dr. Sorin Bulzan, Prof. Univ. Dr. Alexandru Diaconescu. Acest proiect reprezintă un preambul pentru viitorul proiect Erasmus+ câștigat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, „From theory to practice – International Teaching in Field Archeology in Roman Sarmizegetusa”.
Proiectul STUDARHEX este implementat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca și își propune prin activitățile sale să dezvolte un ansamblu de metode nonformale și informale de învățare aplicate menite să ducă la însușirea de cunoștințe privind meșteșugurile comunităților antice în rândul studenților din patru universități europene în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2015.
Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma Concursului Național pentru Proiecte Studențești și are un buget total de 35606 lei. (V.N.)
[nggallery id=953]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
PROGRAMUL de circulație al autobuzelor STP de Crăciun 2024 și Revelion 2025 în zona metropolitană Alba Iulia
PROGRAMUL de circulație al autobuzelor STP de Crăciun 2024 și Revelion 2025 în zona metropolitană Alba Iulia Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul sărbătorilor de iarnă 2024. Citește și: Programul casieriilor pentru plata taxelor și impozitelor la Primăria Alba Iulia de Crăciun și Anul Nou Astfel, programul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana