FOTO: Subiecte Bacalaureat 2016, sesiunea din august, la biologie, geografie, logică, chimie și fizică, proba la alegere a profilului și specializării
Absolvenții de liceu au susținut, vineri, proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, sesiunea din august, majoritatea fiind examinați la geografie, biologie și logică.
Subiectele la biologie:
Subiectele la geografie:
Subiectele la logică:
Subiectele la chimie:
Subiectele la fizica:
Candidații au susținut luni și marți probele la limba română și limba maternă, iar miercuri proba obligatorie a profilului (matematică și istorie). Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
La sesiunea din august, în județul Alba, au fost așteptați în total peste 600 de candidați.
În Alba sunt patru centre de examinare: La Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” din Aiud, la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, respectiv la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.
Bacalaureatul din 2016 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului – 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.
Ce reguli trebuie să respecte candidaţii
Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, arată MENCS.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
E jale! România, pe primul loc în Europa la șomaj în rândul tinerilor sub 25 de ani România a devenit ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani (26,3%), conform datelor oficiale ale Eurostat publicate în decembrie 2024, depăşind astfel state precum Spania şi Grecia, […]