Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Spectacol de cântece şi dansuri populare în Cetatea Alba Carolina, cu laureaţii Festivalului „Cântec Străbun” şi invitaţi din Cluj, Bacău şi Târgu Jiu

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Augustin Bena05Zilele Centrului de Cultură „Augustin Bena”, sărbătorite  săptămâna aceasta la Alba Iulia prin diverse evenimente, le-a adus albaiulienilor, miercuri seara, un frumos spectacol de cântece  populare, susţinut de laureaţii ediţiilor precedente ai Festivalului de Folclor „Cântec Străbun” şi  invitaţi din Cluj-Napoca, Bacău şi Târgu Jiu. De asemenea, au urcat pe scenă echipe de dansatori din Sohodol, Fărău şi Căpâlna. Întregul spectacol a avut loc în aer liber, pe scena amplasată în Cetatea Alba Carolina,  între Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii.

Au urcat pe scenă şi au încântat publicul cu recitaluri, pe lângă laureaţii festivalului, Ansamblul Folcloric de la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Maria Şalaru din Bacău, maestrul instrumentelor tradiţionale Ştefan Popescu din Târgu Jiu şi cunoscuta interpretă Leontina Fărcaş , alături de Mugurii de Tezaur.  Nu au lipsit din cadrul spectacolului nici dansurile populare, oferite de artişti de la clasele externe din Sohodol, Fărău şi Căpâlna. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba,  sub bagheta dirijorului Alexandru Pal.

Zilele Augustin Bena Alba şi marcarea celor 45 de activitate a  Şcolii de Arte şi Meşteşuguri continuă astăzi cu o întâlnire  festivă la Hotel Cetate şi un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba şi recital cu Orchestra de Cameră a Judeţului Alba.

Zilele “Augustin Bena” sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Uniunea Artiştilor Plastici, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

[nggallery id=1942]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU pe DN 7, la Vințu de Jos: Un autocamion a luat foc. Intervin pompierii cu două autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU pe DN 7, la Vințu de Jos: Un autocamion a luat foc. Intervin pompierii cu două autospeciale Un incendiu a izbucnit marți după-masa pe DN 7, la Vințu de Jos. Un autocamion a luat foc. Sectia de pompieri Sebes intervine cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu, izbucnit la un camion în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea