Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Seminar de informare, la Alba Iulia. Peste 180 de persoane din județ, la cursuri de patiser, lucrător comerț sau creșterea animalelor, administrator pensiune și altele

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suntem pro pentru sanse egale16Vineri, 24 aprilie, la Pensiunea Select din Alba Iulia, a avut loc un seminar de informare, în cadrul proiectului ”Suntem pro! Pentru șanse egale!”. Este vorba despre un proiect care urmărește facilitarea accesului egal și creșterea oportunităților de ocupare/menținere pe piața muncii pentru minim 1120 de femei și persoane apartinând grupurilor vulnerabile, prin participare la programe de formare profesională și promovarea/consolidarea principiului egalității de șanse/de gen sau nediscriminării.

Dintre acestea, 180 de persoane sunt din județul Alba. Acestea vor avea ocazia să participe la cursuri de calificare în diferite domenii, precum: patiser, lucrător comerț, lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, lucrător în creșterea animalelor, cameristă, lucrător în tricotaje – confecții, cofetar-patiser, administrator pensiune turistică; organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, dar și la programe de formare – dezvoltare a carierei, inițierea unei afaceri sau TIC.

La întâlnirea de vineri, ce a avut ca obiective identificarea tipurilor de discriminări și problematica egalității de șanse, prevenire și combaterea inegalităților sau discriminărilor și colectarea de date privind realizarea uni ghid de bune practici pe principiulegalității de șanse și promovare bune practici, au fost prezenți  Sorin Branciog – manager proiect, Monica Dumitra – expert informare, Daniela Cirică, expert dezvoltarea carierei și antreprenoriat, Arghir Miclea, cel care se ocupă de proiecte în județul Alba și unul dintre cei mai activi și implicați oameni în domeniu, după cum a spus managerul de proiect.

În cadrul evenimentului s-a făcut o prezentare a proiectului și s-a vorbit despre legislația pe problematica egalității de șanse, au fost date exemple de bune practici din UE și din țara noastră, dar și în regiune. De asemenea, s-au făcut și propuneri privind combaterea inegalităților.

Proiectul ”Suntem pro! Pentru șanse egale!” este implementat pe o perioadă de 18 luni (mai 2014 – noiembrie 2015) și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Proiectul asumă ca obiectiv general facilitarea accesului egal și creșterea oportunităților de ocupare/menținere pe piața muncii pentru minim 1120 de femei și persoane apartinând grupurilor vulnerabile, prin participare la programe de formare profesională și promovarea/consolidarea principiului egalității de șanse/de gen sau nediscriminării în regiunile Centru, București-Ilfov, Nord Est, Vest, Nord Vest, Sud Est, Sud Muntenia.

Ca și obiective specifice ale proiectului sunt evidențiate informarea, conștientizarea și sensibilizarea personalului din autorități publice locale/centrale și al organizațiilor societății civile privind necesitatea de a aplica principiile egalității de șanse/de gen pe piața muncii și în societate; îmbunătățirea accesului pe piața muncii a minim 804 persoane din grupul țintă prin calificare/recalificare; facilitarea accesului egal, a mobilității și a șanselor egale pe piata muncii a grupului țintă prin participarea la programe de formare – dezvoltare a carierei, inițierea unei afaceri sau TIC pentru minim 195 femei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Dora D’istria, în parteneriat cu S.C. Abeona S.R.L., S.C. Formare Managerială în Turism – FMT S.R.L. și S.C. Proexpert S.R.L.

[nggallery id=381]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea