Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Seminar de informare, la Alba Iulia. Peste 180 de persoane din județ, la cursuri de patiser, lucrător comerț sau creșterea animalelor, administrator pensiune și altele

Publicat

în

Suntem pro pentru sanse egale16Vineri, 24 aprilie, la Pensiunea Select din Alba Iulia, a avut loc un seminar de informare, în cadrul proiectului ”Suntem pro! Pentru șanse egale!”. Este vorba despre un proiect care urmărește facilitarea accesului egal și creșterea oportunităților de ocupare/menținere pe piața muncii pentru minim 1120 de femei și persoane apartinând grupurilor vulnerabile, prin participare la programe de formare profesională și promovarea/consolidarea principiului egalității de șanse/de gen sau nediscriminării.

Dintre acestea, 180 de persoane sunt din județul Alba. Acestea vor avea ocazia să participe la cursuri de calificare în diferite domenii, precum: patiser, lucrător comerț, lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, lucrător în creșterea animalelor, cameristă, lucrător în tricotaje – confecții, cofetar-patiser, administrator pensiune turistică; organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, dar și la programe de formare – dezvoltare a carierei, inițierea unei afaceri sau TIC.

La întâlnirea de vineri, ce a avut ca obiective identificarea tipurilor de discriminări și problematica egalității de șanse, prevenire și combaterea inegalităților sau discriminărilor și colectarea de date privind realizarea uni ghid de bune practici pe principiulegalității de șanse și promovare bune practici, au fost prezenți  Sorin Branciog – manager proiect, Monica Dumitra – expert informare, Daniela Cirică, expert dezvoltarea carierei și antreprenoriat, Arghir Miclea, cel care se ocupă de proiecte în județul Alba și unul dintre cei mai activi și implicați oameni în domeniu, după cum a spus managerul de proiect.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul evenimentului s-a făcut o prezentare a proiectului și s-a vorbit despre legislația pe problematica egalității de șanse, au fost date exemple de bune practici din UE și din țara noastră, dar și în regiune. De asemenea, s-au făcut și propuneri privind combaterea inegalităților.

Proiectul ”Suntem pro! Pentru șanse egale!” este implementat pe o perioadă de 18 luni (mai 2014 – noiembrie 2015) și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Proiectul asumă ca obiectiv general facilitarea accesului egal și creșterea oportunităților de ocupare/menținere pe piața muncii pentru minim 1120 de femei și persoane apartinând grupurilor vulnerabile, prin participare la programe de formare profesională și promovarea/consolidarea principiului egalității de șanse/de gen sau nediscriminării în regiunile Centru, București-Ilfov, Nord Est, Vest, Nord Vest, Sud Est, Sud Muntenia.

Ca și obiective specifice ale proiectului sunt evidențiate informarea, conștientizarea și sensibilizarea personalului din autorități publice locale/centrale și al organizațiilor societății civile privind necesitatea de a aplica principiile egalității de șanse/de gen pe piața muncii și în societate; îmbunătățirea accesului pe piața muncii a minim 804 persoane din grupul țintă prin calificare/recalificare; facilitarea accesului egal, a mobilității și a șanselor egale pe piata muncii a grupului țintă prin participarea la programe de formare – dezvoltare a carierei, inițierea unei afaceri sau TIC pentru minim 195 femei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Dora D’istria, în parteneriat cu S.C. Abeona S.R.L., S.C. Formare Managerială în Turism – FMT S.R.L. și S.C. Proexpert S.R.L.

[nggallery id=381]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Mai multe cartiere din Alba Iulia au rămas fără curent, joi dimineața: Ce a cauzat pana masivă

Publicat

în

Mai multe cartiere din Alba au rămas fără curent, joi dimineața: Ce a cauzat pana masivă

Mai multe zone din Alba Iulia au rămas fără curent în cursul dimineții de joi, 30 iunie. Fără electricitate au fost mai multe cartiere din zona Cetate și Centru.

Avaria a fost stabilită la stația Transelectrica și s-a procedat la remedierea lor într-un timp cât mai scurt.

Potrivit lui Ceteraș Marius, director SDEE Alba, la această oră defectiunea a fost remediată și energia electrică a revenit peste tot.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

EXERCIȚIU inopinat al ISU Alba la Hotel Cetate: Pompierii militari se antrenează în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane

Publicat

în

EXERCIȚIU inopinat al ISU Alba la Hotel Cetate: Pompierii militari se antrenează în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane

Începând cu această oră, ISU Alba a declanșat un exercitiu inopinat privind testarea capacitatii de interventie la Hotelul Cetate din municipiul Alba Iulia. Astfel de exerciții se desfășoară periodic și la alte obiective importante precum instituții sau operatori economici din județ.

Tema exercițiului este antrenarea pompierilor militari, în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane.

Reamintim cateva din obiectivele acestor exerciții tactice inopinate:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Antrenarea personalului de intervenţie şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor de intervenție pentru stingerea incendiilor la specificul clădirilor înalte;
– Antrenarea alpiniştilor de intervenție și verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor specifice de salvare a victimelor;
– Antrenarea personalului SMURD în acordarea primului ajutor şi la trierea victimelor;
– Antrenarea personalului din dispecerat şi perfecționarea deprinderilor în recepționarea anunțului prin S.N.U.A.U. 112;
solicitarea de date cât mai concrete şi exacte (lucru cu aplicația 112);
– Antrenarea factorilor de decizie în organizarea şi coordonarea acţiunilor de intervenție în astfel de situații, culegerea datelor, prelucrarea acestora şi elaborarea propunerilor în vederea luării deciziei;
– Antrenarea personalului din dispecerat în monitorizarea evoluției situaţiei, centralizare a datelor şi informațiilor şi transmiterea acestora pe cale ierarhică;
– Verificarea modului de asigurare a legăturilor de comunicaţii între echipaje şi antrenarea personalului în folosirea acestor legături şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicații pentru forţele proprii.

ISU Alba asigură cetatenii ca sunt pregatiti sa intervină in diferite situatii de urgența iar prin aceste exerciții se menține pregătirea la un nivel ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Publicat

în

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au renunţat la aplicarea pedepsei în cazul a două persoane fizice şi a unei persoane juridice acuzate de punerea în circulaţie a unor bunuri contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată.

Dosarul este rezultatul unui control desfăşurat în noiembrie 2018 la sediul unui magazin de pe B-dul Revoluţiei 1989, din Alba Iulia, unde au fost descoperite 16 de produse de îmbrăcăminte contrafăcute care purtau însemnele unor firme cunoscute (Prada, Adidas, Levi Strauss şi altele), fără a avea caracteristicile unor produse originale.

Pentru articolele de îmbrăcăminte expuse spre vânzare, administratorii societăţii nu deţineau certificate de origine a mărcii sau alte documente din care să rezulte faptul că aceste produse sunt originale.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timpul anchetei au fost solicitate informaţii de la reprezentanţii firmelor care deţin mărcile respective, singurii care s-au considerat prejudiciaţi fiind cei ai mărcii ”Prada”, care au solicitat daune în valoare de 450 de euro.

Restul fie nu s-au constituit părţi civile, fie nu au răspuns solicitărilor anchetatorilor din Alba Iulia.

Persoanele trimise în judecată au achitat integral prejudiciul invocat de avocaţii mărcii menţionate.

Cu privire la alte mărci, instanţa a constatat că nu s-a reuşit probarea caracterului contrafăcut al produselor, întrucât o parte din reprezentanţii acestora nu au răspuns adreselor organelor de cercetare penală, iar o altă parte au răspuns că nu se constituie parte civilă şi nu pot aprecia dacă produsele sunt contrafăcute.

Soţii trimişi în judecată au precizat că nu au cunoscut exact ce obiecte vestimentare există în sacii pe care i-au cumpărat, întrucât bunurile achiziţionate erau livrate în saci sau baloţi. În final, instanţa a decis să renunţe la aplicarea pedepsei având în vedere numărul mic al produselor contrafăcute descoperite, precum şi refuzul majorităţii firmelor de a deveni părţi civile.

”Se are în vedere şi numărul mic de obiecte vestimentare care a fost găsit cu ocazia controlului, aspect care dă credibilitate susţinerilor inculpaţilor, în sensul că aceste obiecte vestimentare care păreau a fi produse de firme cunoscute, se regăseau sporadic printre restul hainelor pe care le cumpărau spre a fi puse în vânzare. Referitor la pedeapsa care urmează a fi aplicată, se reţine că atât aplicarea pedepsei amenzii, cât şi amânarea aplicării pedepsei închisorii ar constitui o sancţiune excesivă raportat la modalitatea concretă de săvârşire a faptei şi la urmările produse. Instanţa are în vedere, în principal, lipsa antecedentelor penale ale tuturor inculpaţilor, precum şi identificarea unui număr relativ mic de bunuri contrafăcute”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 22 iunie 2022.

Magistratul a mai luat în considerare şi faptul că nu a fost găsit un număr mare de obiecte vestimentare din aceeaşi categorie, cu însemnele aceleiaşi firme, ”aspect care arată că inculpaţii nu urmăreau să creeze senzaţia cumpărătorilor că magazinul comercializa haine ale unor branduri cunoscute”.

Instanţa i-a mai obligat să achite cheltuieli de judecată şi a confiscat 16 produse în cazul cărora s-a stabilit că erau contrafăcute. Alte 14 obiecte vestimentare, în cazul cărora nu s-a putut stabili dacă erau originale sau nu, au fost restituite.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare