FOTO| Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba. Cum a ajuns tanti Noja la 106 ani
FOTO| Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba. Cum a ajuns tanti Noja la 106 ani
Cel mai vârstnic locuitor din judeţul Alba este o femeie care a împlinit marţi, 20 iulie, venerabila vârstă de 106 ani.
La 106 ani, Noja Paladia este nu doar cel mai longeviv locuitor al oraşului Cugir, ci şi cel mai în vârstă om din judeţul Alba.
Marţi, 20 iulie, tanti Noja din Suseni – Râul Mic a fost vizitată de primarul localităţii, Adrian Teban, care i-a adus un aranjament floral, un tort şi o diplomă din partea administraţiei locale.
“A fost o bucurie să fiu alături de doamna Noja la cei 106 ani, o vârstă impresionantă şi o dovadă a unei vieţi cumpătate şi a unei gândiri pozitive. Ca primar, am avut câteva ocazii să fiu alături de cugireni care au ajuns sau au depăşit venerabila vârstă de 100 de ani, dar doamna Noja este cea mai vârstnică sărbătorită de până acum. Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia sa şi familia care-i este alături”, a declarat primarul Cugirului.
Noja Paladia din Suseni s-a născut în 1915, a avut o viaţă liniştită pe care şi-a dedicat-o familiei. A fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copii, nepoţii şi strănepoţii. Paladia a avut patru copii, dintre care trei sunt în viaţă, avand 81, 76 şi 71 de ani; mai are 7 nepoţi şi 6 strănepoţi.
Întrebată care crede că este secretul longevităţii mamei sale, fiica sa mai mică, doamna Didina ne-a mărturisit că toată viaţa a mâncat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparţinătoare Cugirului. În plus, liniştea şi gândirea pozitivă au contat foarte mult, Noja Paladia obisnuind să-şi petreacă timpul liber citind, mai ales cărti de istorie şi geografie.
La cei 106 ani, Paladia este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, însă auzul şi văzul au cam abandonat-o. Acest lucru nu o împiedică să se bucure de familie şi de cei care o vizitează.
sursa: adevarul.ro / Dorin Timonea
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi