Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Schimbarea generațiilor prin educație: Campanie de siguranță rutieră și prim-ajutor în școlile din Alba Iulia, Buzău și Timișoara

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | Schimbarea generațiilor prin educație: Campanie de siguranță rutieră și prim-ajutor în școlile din Alba Iulia, Buzău și Timișoara

Asociația E.D.I.T., prin proiectul ROMÂNIA ÎN SIGURANȚĂ, a derulat la început de octombrie o amplă campanie de educație rutieră dedicată elevilor din școlile și liceele din județele Buzău, Alba și Timiș.

Citește și: Alocațiile pentru copii cresc cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025. Anunțul Ministrului Muncii

Obiectivul principal al acestei campanii a fost să aducă în atenția tinerilor importanța respectării regulilor de circulație și responsabilitatea în trafic, elemente esențiale pentru siguranța lor și pentru construirea unui viitor durabil.

România se situează pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese cauzate de accidente rutiere, Asociația EDIT își propune să schimbe această statistică alarmantă prin educație și informare corectă. În cadrul campaniei, elevii au beneficiat de activități interactive și prezentări structurate care i-a ajutat să înțeleagă riscurile din trafic și să devină participanți responsabili la circulația rutieră.

Ion Arseni, vicepreședintele Asociației EDIT, a declarat:.

„Siguranța rutieră este o problemă critică în România și, doar prin informarea corectă a generațiilor tinere, putem spera la un viitor mai sigur. Prin acest proiect ne dorim să le oferim elevilor din Buzău, Alba Iulia și Timișoara nu doar cunoștințele necesare pentru a naviga în siguranță prin trafic, ci și un simț al responsabilității care va contribui la dezvoltarea durabilă a societății noastre.”

Turul educațional a debutat pe 1 octombrie la Colegiul Național “Carmen Sylva” din Timișoara si a trecut prin următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 12, Colegiul Banatean Timișoara, Școala Gimnazială ,,I. Agârbiceanu”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ,,Al. Domsa”, Școala Gimnazială “Sf. Apostol Andrei”, Colegiul Național Mihai Eminescu, Școala Gimnazială nr. 7 Buzau, Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza”.

Peste 2100 de elevi, de la clasele primare până la liceu, au luat parte la activități educative care pun accent pe prevenirea accidentelor rutiere, responsabilitatea în trafic și importanța siguranței rutiere ca parte a unui stil de viață sustenabil.

Mai mult, Asociatia E.D.I.T. organizează pe 15 octombrie, la Palatul Victoria, conferința de presă dedicată proiectului „România în Siguranță”, parte a inițiativei pentru educație și siguranță rutieră din cadrul Programului Național de Dezvoltare Durabilă. Evenimentul, aflat la cea de-a patra ediție, va reuni reprezentanți guvernamentali, lideri din mediul privat, experți în educație și siguranță rutieră, pentru a aduce în atenția publicului importanța dezvoltării durabile și a educației preventive în trafic.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, și are ca parteneri Poliția Română, Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației Naționale, Generali România și Sixt România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

173 de preșcolari și elevi din comuna Sântimbru primesc o masă pe zi, începând cu acest an școlar, prin Programul Național „Masă sănătoasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

173 de preșcolari și elevi din comuna Sântimbru primesc o masă pe zi, începând cu acest an școlar, prin Programul Național „Masă sănătoasă” Preșcolari și elevi din comuna Sântimbru vor beneficia în anul școlar 2024-2025 de o masă pe zi adecvată vârstei lor, prin Programul Național „Masă sănătoasă”. Citește și: FOTO | Lucrările de reabilitare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea