FOTO| „Să ne cunoaștem orașul”: Un proiect destinat copiilor organizat de Centrul Cultural Cugir
În cadrul proiectului desfășurat sub numele ,,Să ne cunoaștem orașul”, Centrul Cultural Cugir a derulat sâmbătă, 5 iunie, o acțiune deosebită în parteneriat cu asociațiile din oraș. Un demers programat pentru ziua de 1 Iunie, dar care a fost amânat din motive meteo precare.
Potrivit organizatorului, Centrul Cultural Cugir prin director Diane Dobrean, proiectul este menit să prezinte orașul Cugir în ochii celor mai mici locuitori ai săi și nu numai. Alături de asociațiile partenere, Asociația Ecologică și de Turism Năsâpiște, Asociația Ține de Tine și Asociația Rom&Gal copiii și tinerii participanți au ajuns în punctele de belvedere cele mai frumoase ale orașului, începând cu Turnul de apă, dealul Cetate, Piatra Pleșii, Dumbrava de pe Țara vântului, Poiana cu Goruni sau dealul Chiciora și chiar vârful Bucuru, pentru cei mai experimentați. Membrii asociațiilor le-au vorbit despre oraș și cele mai frumoase puncte de interes local, despre natură și mișcarea în aer liber, pentru ca tinerii și copiii să cunoască cât mai bine locul în care trăiesc.
Startul drumețiilor în natură a fost inițial planificat pentru ziua de 1 Iunie însă, cum vremea nu a făcut posibilă desfășurarea lor, au fost amânate pentru sâmbătă, 5 iunie, de Ziua Mediului. Grupurile participante la acțiune au marcat astfel mai multe evenimente bucurându-se de copilărie, de istoria locală și mai ales de natura înconjurătoare.
Acțiunilor din acest sfârșit de săptămână li s-au alăturat elevi și tineri din oraș, cadre didactice de la instituțiile de învățământ, elevi basarabeni veniți la studii în oraș, preoții bisericilor din Vinerea, Asociația Pro Cugir, grupul Dacii Singidavei și mai mulți voluntari care au susținut drumețiile și le-au făcut cât mai atractive.
Astfel, participanții la drumeții au putut admira panoramele orașului, dar au luat contact direct cu istoria locului acolo unde ea a fost înfăptuită, aflând astfel despre viața dacilor, despre industria orașului și construcțiile ei, despre viața locuitorilor din zona de munte și despre viața sau supraviețuirea în natură. ,,Bucuria de a te afla în natură și de a o aprecia la adevărata ei valoare și-a pus amprenta asupra tuturor participanților.
Încântarea drumeților și feed-back-ul foarte bun al comunității ne fac să ne gândim la continuarea proiectului în forma aceasta în care l-am putut începe. Inițial proiectul a fost conceput sub altă structură, dar iată că toate aceste restricții ne-au făcut să ne adaptăm unor altor reguli care într-un final vor avea roade atât de frumoase în comunitatea noastră, sudând echipe noi și creând amintiri de neuitat pentru cei tineri și nu numai”, a ținut să precizeze directorul Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG