Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO Românii din diaspora, care nu au putut vota, susținuți la Alba Iulia. Protest în fața Instituției Prefectului Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Românii din diaspora, care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidențiale, din cauza cozilor interminabile, au fost susținuți astăzi, în fața Instituției Prefectului Alba, printr-o acțiune organizată de o tânără care s-a întors din Canada, în urmă cu aproape 10 ani.

protest Alba Iulia01

Protestul a fost organizat luni, între orele 19.00 – 23.00, în conformitate cu prevederile legale, potrivit reprezentanților Jandarmeriei.

”Vrem să susținem românii din diaspora, le spunem că suntem alături de ei și vrem să le transmitem că ne dorim și noi, dacă plecăm din țară să putem să votăm și să ne putem întoarce înapoi, într-o țară democrată care își respectă Constituția și cetățenii. Sper ca aceste manifestații care au loc în întreaga țară să schimbe ceva în turul secund al alegerilor prezidențiale”, a spus Ioana Safta, unul dintre organizatorii protestului.

protest Alba Iulia19

La ora 19.00, în fața Instituției Prefectului Alba au fost prezenți în jur de 20 de persoane, o parte din ei cu steaguri tricolore și afișe, iar conform unui tânăr, la acțiune și-au anunțat prezența peste 100 de protestatari.

protest Alba Iulia17

Aceștia au scandat: ”în turul doi vrem să deschidem noi secții”, ”m-am întors în România să schimb ceva și ei vor același lucru, ”românii din diaspora vor să voteze, lăsați-i să voteze”, ”acesta este un complot, nu ne luați dreptul la vot”, sau ”de votat aș tot vota, dar nu mă lasă țara mea, numai dacă stau în ea”.

O parte dintre protestatari au opinat că Guvernul condus de Victor Ponta ar fi responsabil pentru incidentele care au avut loc în diaspora.

protest Alba Iulia28

Presa centrală a notat astăzi că fostul tenismen Ion Ţiriac a venit cu avionul în România, pentru că nu a putut vota la Paris din cauza cozilor.

protest Alba Iulia03


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea