Rămâi conectat

Sport

FOTO: România, calificare de senzație în optimile de finală ale EURO 2024!!! „Generația de suflet” a scris istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Generația de suflet” a României a reușit calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu Slovacia de la Frankfurt!!!

„Cine sare România, hei, hei” se aude în toată Europa! România și-a depășit statutul de Cenușereasă, s-a debarasat de mediocritate și a pătruns între primele 16 echipe de la turneul continental din Germania, declanșându-se fiesta!

Un rezultat senzațional pentru prima reprezentativă, care câștigă o grupă incredibilă și așteaptă în optimi Olanda sau Slovenia. O grupă nebună, în care cele 4 combatante au acumulat, fiecare, câte 4 puncte, România, Belgia și Slovacia merg mai departe, iar Ucraina este eliminată!

Optimea de finală România – Olanda se va juca marți, 2 iulie, pe Allianz Arena din Munchen! Un stadion care potrivit standardelor UEFA, pentru EURO 2024, are o capacitate de 66.000 de locuri

Albaiulianul Nicolae Stanciu a fost căpitanul României, iar Andrei Rațiu s-a dovedit cel mai bun echipier al „tricolorilor”

România a suferit, a fost timp de 12 minute eliminată, între deschiderea scorului (Duda, 25) și egalarea semnată din penalty de R. Marin (37, faultat I. Hagi). Un penalty decis de VAR, un gol izbăvitor!

Până la Franța, Spania, Anglia, Olanda sau Slovenia, posibilii oponenți din faza eliminatorie, „tricolorii” au trecut finala marilor speranțe cu Slovacia.

Un rezultat așteptat de 24 de ani de suporterii „tricolori”, fiind a doua oară în istoria naționalei când ieșim din grupe, după meciul de poveste contra Angliei în 2000.

România a avut iarăși parte de o atmosferă efectiv fabuloasă pe „Arena Națională” din Frankfurt, cu peste 33.000 de fani în tribune. „Zidul galben” a fost iarăși la datorie, iar cei din teren au rezistat presiunii.  Momente emoționante trăite pe stadion  unde „marea galbenă” și-a impulsionat fabulos idolii, iarăși cu „Deșteaptă-te române!” cântat dumnezeiește în repriza secundă Cei din teren au trăit momentul, s-au agățat cu disperare de un meci ce le definește prezentul și viitorul, Niță ne-a salvat iar, am trăit cu pulsul la cote incandescente, dar am răzbit!

O nebunie de meci, o finală a speranțelor, dispută în care România trebuia să nu piardă pentru a se califica în optimi. Echipa lui Stanciu și Rațiu și-a scris propria pagină de istorie, tocmai de Ziua Drapelului Național. În actul secund, la Frankfurt a plouat, s-a declanșat furtuna, stropii amestecându-se cu lacrimile de fericire.

Foto: Lucian DANCIU, Frankfurt


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Blajul devine capitala voleiului european juvenil: Găzduiește Campionatul European de Volei Feminin, under 18. PROGRAMUL meciurilor

Bera Larisa

Publicat

în

Blajul devine capitala voleiului european juvenil: Găzduiește Campionatul European de Volei Feminin, under 18. PROGRAMUL meciurilor România găzduiește între 1 și 13 iulie, la Blaj, Campionatul European de Volei Feminin, sub 18 ani, o competiție care va reuni la start speranțele voleiului european și mondial. Cele mai bune 16 echipe din Europa, la această categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea