Rămâi conectat

Sport

FOTO: România – Belgia 3-3 (1-1), în meci amical al reprezentativelor Under 21 | Revenire de senzație pentru „tricolorii mici”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificată după două decenii la un turneu final reprezentativa de tineret a României a susținut un joc de verificare la Cluj-Napoca cu Belgia, un adversar de calibru, o altă formație ajunsă la Campionatul European din 2019. Neînvinsă 10 meciuri în campania de calificare, România a reușit o remiză în aces amical, scor 3-3 (1-1), în ultimul joc al anului, unul al încercărilor pentru Mirel Rădoi, după un final fierbinte în care tricolorii au marcat ultimele două goluri în minutele 90 și 90+2, prin rezervele  D. Olariu și A. Ciobanu.

N-au mai fost 12.000 de spectatori în „Gruia”, precum la meciul cu Țara Galilor, dar vreo 7000 de fani ai tricolorilor mici au fost în tribune, pentru a urmări speranța fotbalului românesc. A rezultat un meci atractiv, în care primii care au punctat au fost „diavolii roșii”, prin fundașul dreapta Cools, ce a înscris cu un șut cool în diagonală, în vinclu (35). Chiar înainte de pauză, România a egalat prin debutantul Drăguș (45+2), ce a transformat un penalty obținut de V. Dragomir, și ușor acordat de I. Călin.

La reluare, vizitatorii și-au arătat forța și au mai punctat în două rânduri, în câteva zeci de secunde, la faze în care au făcut șah-mat defensiva adversă: Leya Iseka (56) – cap ce l-a învins pe I. Radu și Mbenza (58) – reluare în plasa lui Căbuz. Ultimul intrat în formula României, medieșanul D. Olariu (90) – și el debutant, a redus ecartul cu o execuie elegantă. În minutul 90+2, Andrei Ciobanu a restabilit egalitatea cu o execuție din centrul careului, punând capăt într-un mod spectaculos unei partide excelente

Practic selecționerul Mirel Rădoi a apelat la o distribuție secundă, dorind să testeze jucători precum V. Dragomir sau Drăguș, titulari, plus D. Olariu, nefolosiți deloc în meciurile din campania de calificare.

România: I. Radu – Boboc, Ad. Rus, Ghiţă, Fl. Ştefan – Moruţan, Nedelcu, Dragomir – Man, Ad. Petre, Drăguş; au intrat după pauză Căbuz – A. Radu, D. Olaru, R. Grigore, Fl. Coman, Ciobotariu, M. Dobre, Moldoveanu, Ciobanu

Belgia: De Wolf- Cools, Vanheusden, Faes, De Norre- Heynen, Vanlerberghe- Schrjvers- Mbenza, Dimata, Lukebaki

Nouă jucători au lipsit de la această acțiune, nume precum I. Hagi, Pașcanu, Cicâldău, Nedelcearu, Cr. Manea, R. Marin și Pușcaș – la prima representativă, A. Ivan – accidentat sau T. Băluță

Vinerea viitoare ne aflăm grupa

România se va afla în urnele de la Bologna peste o săptămână și o zi, vineri, 23 noiembrie 2018. Când se vor fi încheiat cele două meciuri de baraj, Polonia – Portugalia și Austria – Grecia. Cele două învingătoare din meciurile de baraj, gazda Italia și celelalte 9 calificate (România, Belgia, Spania, Franța, Germania, Serbia, Danemarca, Anglia, Croația) vor fi împărțite în trei grupe de câte patru. Doar învingătoarele și cel mai bun loc 2 merge în semifinale.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea