Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Proiectul „ABC pentru Succes” 2023-2024: Un an de reușite în educația pentru carieră a peste 3000 de elevi

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Proiectul „ABC pentru Succes” 2023-2024: Un an de reușite în educația pentru carieră a peste 3000 de elevi

Ediția 2023-2024 a proiectului „ABC pentru succes” a ajuns la final. 62 de consilieri școlari din toată țara au desfășurat 769 de activități de educație pentru carieră cu 3181 de elevi. Activitățile au vizat autocunoașterea și dezvoltarea abilitaților de planificare a carierei, de luare a deciziilor și adaptare la schimbările din mediul profesional, pregătind elevii pentru un viitor de succes.

Citește și: FOTO | Tabără de instrucție de vară pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Părerile liceenilor despre experiența trăită

„Ediția a IV-a a proiectului ABC pentru succes s-a desfășurat în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024 în unitățile școlare din toată țară și a avut ca scop explorarea opțiunilor și resurselor personale ale elevilor în vederea orientării educaționale și profesionale a acestora.

Alegerea unei cariere este un proces complex ce necesită parcurgerea mai multor etape înainte de a lua o decizie. În primul rând, este important să te cunoști pe tine însuți, să-ți explorezi resursele personale și să descoperi treptat ce ți se potrivește cel mai bine. Odată încheiată etapa autocunoașterii, poți începe să îți dezvolți abilitățile de luare a deciziilor, rezolvare a problemelor, management al timpului și planificare a activităților și astfel, vei putea să îți elaborezi propriul plan de carieră”, a declarat Popescu Ioana Mirela, președintele Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc.

Proiectul a fost derulat în colaborare cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională Alba, Sibiu, Hunedoara, Brașov, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Satu Mare, Caraș-Severin, Mehedinți, Argeș, Călărași, Tulcea, Gorj, Suceava, Vrancea și Bacău, activitățile cu elevii fiind desfășurate de către profesorii consilieri școlari care activează în unitățile de învățământ din cele 16 județe pe baza resurselor educaționale puse la dispoziție de asociație.

„Am apreciat activitățile interesante, bine structurate, oportunitatea reală oferită elevilor de a se (auto)cunoaște și dezvolta, de a se gândi la alternative valide privitoare la viitorul lor profesional. De asemenea, un punct forte a fost și promptitudinea cu care am primit răspunsuri la neclaritățile formulate înaintea sau pe parcursul implementării activităților incluse în proiect.

Atât eu, cât și elevii care au participat la acest proiect am fost foarte încântați de oportunitatea oferită. Activitățile incluse în proiect au reprezentat punctul de plecare pentru numeroasele discuții pe care le-am avut privitoare la caracteristicile personale, abilitățile, competențele prezente sau care pot fi dezvoltate pentru a avea succes profesional”, a menționat unul dintre profesorii consilier școlari din cadrul CJRAE Argeș.

Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc (PSIHO KIT) este o organizație care își desfășoară activitatea în domeniul social și educațional, în județele Alba și Sibiu. Din 2016 desfășurăm proiecte pentru copii, tineri și adulți, proiecte de dezvoltare personală, consiliere și orientare în carieră, formare și dezvoltare a competențelor adulților care lucrează în domeniul social sau educațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din județul Alba vor avea apă potabilă cu „porția”. Zonele afectate Luni, 1 iulie 2024, SC APA CTTA SA Alba a anunțat programul de raționalizare al apei potabile, din cauza caniculei și implicit al consumului mare de apă. Zonele afectate sunt Unirea, Noșlac, Câlnic, Gârbova, Cricău, Tibru și Craiva. Citește și:  SC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea