Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/ Programul de sănătate și venitul minim garantat, pe agenda de dezbateri de la Cugir, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

Ziarul Unirea

Publicat

în

În organizarea Instituției Prefectului Județului Alba, la sediul Primăriei din Cugir a avut loc astăzi, reuniunea pe luna august a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, eveniment care a supus spre prezentare și dezbatere două probleme de interes major.

dialog civic cugir026Prima dintre acestea a făcut referire la Acordarea, suspendarea și încetarea venitului minim garantat și plata acestuia de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba (raportor Flaviu Cozuc, director executiv în cadrul agenției amintite), iar cea de-a doua a avut ca obiect ,,Programul de sănătate, acțiuni prioritare ATI și a fost prezentată de Alexandru Sinea, director executiv, Direcția de sănătate Publică Alba. În prima parte, Flaviu Cozuc a abordat aspecte referitoare la drepturile persoanelor la venitul minim garantat, procedura de obținere a ajutorului social, obligațiile beneficiarilor de ajutor social, drepturile la ajutor de urgență, dar și despre situațiile în care se suspendă plata ajutorului social.

Partea a doua a ședinței a fost consacrată discuțiilor pe baza unui Raport de activitate privind derularea acțiunilor prioritare ATI, pe semestrul I al anului 2016, la Direcția de Sănătate Publică Alba. Directorul executiv a făcut o prezentare pe larg cu privire la secția ATI, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, stadiul realizării activităților în derulare AP – ATI, probleme și disfuncționalități în derularea AP – ATI, precum și despre necesarul de resurse pentru anul 2016 și anul 2017. Având în vedere complexitatea problemelor abordate, în mod special la cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi, ne rezervăm dreptul de a reveni cu amănunte legat de aspectele prezentate și dezbătute, în edițiile următoare ale ziarului Unirea.

Premergător ședinței, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, însoțiți de subprefectul Mihaela Albu au vizitat Centrul Multifuncțional pentru persoanele cu dizabilități din Vinerea – Cugir, Casa de tip familial ,,Speranța” Cugir, Expoziția muzeală Cugir. Un moment din timpul deplasării la Vinerea a fost consacrat acordării unei vizite la casa veteranului de război Nicolae Bura, care astăzi a împlinit vârsta de 93 de ani. În semn de respect, nonagenarul a fost felicitat de cei prezenți, i s-au înmânat flori, dulciuri și o sticlă de șampanie.

De menționat că evenimentul de la Cugir a fost onorat de primarul orașului Adrian Teban, managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă, directorul executiv Casei Județene de Pensii, Alexandru Retegan, directorul adj. al Direcției Județene pentru Protecția Copilului, Valentin Frăcea, Constantin Iancu, șef serviciu la Casa de Asigurări de Sănătate Alba, Nelu Fleșer, șef serviciu la Instituția Prefectului Alba, Aurel Voicu, președintele Asociației PRO Cugir. De apreciat contribuția pe care Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir(gazda întâlnirii), prin președintele Vistian Blaga, membru al Comitetului consultativ la avut în organizarea reuniuni, fapt pentru care participanții au dorit să-i mulțumească pe această cale.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2559]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea