FOTO: Primăria Cugir, hotărâtă să continue lucrările de combatere a ambroziei până la eradicare. Administrația cheamă populația orașului să ia măsuri pentru distrugerea buruienii
Lucrătorii din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public (ADP) au reluat acțiunile de combatere și distrugere a buruienii ambrozia.
După lucrările de erbicidare desfășurate pe parcursul verii, săptămâna trecută s-a intervenit în mai multe zone ale orașului unde s-a constatat că această plantă toxică continuă să fie prezentă. Astfel, au fost luate măsuri de distrugere prin cosirea domeniului public din zona parcului Micro 7, a străziilor Narciselor, Florilor, Nuferilor și Griviței, precum și de-a lungul căii ferate.
După cum ne relata Ioan Simu, șef Serviciu ADP Cugir, lucrările de combatere a ambroziei vor continua pana la eradicare, iar cetatenii care constata prezenta ei pe domniul public, sunt rugati sa contacteze responsabilii din primarie, la numarul de telefon 0258 751001, interior 121.
,,Primaria Cugir face apel către proprietarii sau deținătorii de terenuri și beneficiarii lucărilor de construcții, pe ale căror suprafețe sunt depistate focare de infestare, să ia măsuri pentru combaterea ambroziei. În conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1)-(3) din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, ei au obligația de a distruge planta, apoi de a informa în scris primăria unde se află terenul infestat, pentru a verifica lucrările de combatere”, a declarat șeful ADP.
Ambrozia este o plantă invazivă care crește spontan si al carei polen provoacă alergie, sensibilitatea manifestându-se cel mai frecvent ca rinoconjunctivită, astm sau simptome cutanate, cea mai severă formă de reacție fiind șocul anafilactic.
Atunci când planta ocupă spații compacte, cele mai bune rezultate de eradicare se obțin prin cosire manuală sau prin folosirea diferitelor echipamente mecanice de tuns iarba. Când buruiana este răspândită pe suprafețe mai mari, se pot aplica erbicide, iar în cazul unor focare izolate, ambrozia poate fi îndepărtată prin smulgere sau secerare, folosind mănuși de protecție.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident Un accident rutier s-a produs vineri, 15 noiembrie 2024, în jurul orei 22:22, pe DN 1 în zona giratoriului de la Sântimbru. Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba în incident au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate12 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii17 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii