Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Prima conferință din România a „orașelor care învață” din rețeaua globală UNESCO: Primarul orașului Cugir a prezentat proiectele de dezvoltare sustenabilă și durabilă

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Prima conferință din România a „orașelor care învață” din rețeaua globală UNESCO: Primarul orașului Cugir a prezentat proiectele de dezvoltare sustenabilă și durabilă

Primarul Adrian Teban împreună cu Diane Dobrean – directorul Centrului Cultural Valnetin Uritescu și Irina Mihaila – consilier fonduri europene, au participat astăzi, 22 octombrie 2024, în Reșița la prima conferință din România a orașelor care învață din rețeaua Unesco.

Citește și: Un oraș din Alba, inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”

Au participat alături de reprezentanții municipiilor Reșița și Galați, Comisia Națională a României pentru Unesco și doamna secretar general Madlene Șerban.

În cadrul conferinței orașul Cugir a prezentat valorile, acțiunile și investițiile realizate pentru susținerea obiectivelor de învățare.

Orașele care învață își propun să creeze oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru oricine și de a face orașe sustenabile și durabile.

Prin accesarea de fonduri europene, orașul Cugir a implementat 14 proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro. Unul dintre punctele cheie pe care s-a pus accent este acela al căutării de modele noi pentru reînvățare.
De la orașul monoindustrial, la acela verde, bazat pe o economie circulară și investiții în mobilitate, iluminat public sau eficientizare energetică, modernizarea spitalului și a aparaturii dar și creșterea calității mediului de învățare în școli.

Strategia orașului cuprinde mai multe proiecte de învățare continuă precum creșterea unui hub educațional și a unui incubator social. Exista deja rezultate concrete în acest sens, cum ar fi proiectul Lotus, care urmărește menținerea activă și integrarea vârstnicilor în viața socială.

O altă acțiune în acest sens este implicarea orașului Cugir, împreună cu alți 31 de parteneri din 15 țări europene, în proiectul JUST STREETS. Prin intermediul acestui proiect, se vor implementa soluții care favorizează mobilitatea activă pe străzi, având ca scop reducerea impactului emisiilor de carbon asupra mediului.

Finalul conferinței a fost o plimbare cu autobuzul electric pentru un schimb de experienta cu privire la investitii din Reșița.

Reamintim faptul că pe data de 14 Februarie a acestui an, orașul Cugir a fost inclus în rețeaua globală UNESCO alăturându-se astfel Municipiului Reșița și Municipiului Galați.

În acest moment, din această inițiativă a UNESCO fac parte 356 de orașe din 79 de tari. Prin unitate și perseverența Orașul Cugir va continua să promoveze aceste valori și să perpetueze aceste idei generației următoare, transmit reprezentații orașului Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea