Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un oraș din Alba, inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un oraș din Alba, inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”

Orașul Cugir din județul Alba a fost inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”, alături de Galați și Reșița.

Citește și: Comuna Rimetea din județul Alba – aleasă destinația anului 2024 în România!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută includerea municipiului Galaţi şi a oraşului Cugir în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC), alăturându-se, astfel, municipiului Reşiţa, până de curând singurul membru din România în această reţea.

Potrivit MAE, ”cele două localităţi fac parte din cele 64 noi oraşe din 35 ţări care completează, începând de la data de 14 februarie 2024, numărul membrilor reţelei, demonstrând un angajament deosebit în promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii în comunităţile lor”.

MAE afirmă că a realizat demersuri active în direcţia participării oraşelor din Romania la reţeaua UNESCO a „Oraşelor care învaţă”, promovând îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în domeniul asigurării unei educaţii de calitate şi a dezvoltării unor oraşe şi comunităţi durabile.

”De-a lungul celor 68 de ani de apartenenţă la organizaţie, prezenţa românească în cadrul UNESCO a fost în continuă creştere şi diversificare, iar aderarea localităţilor româneşti la aceste forme de colaborare internaţională demonstrează că ţara noastră este un actor activ în peisajul contemporan al diplomaţiei. În acest sens, subliniez şi faptul că România deţine în prezent preşedinţia Reţelei responsabililor în domeniul diplomaţiei ştiinţifice din ministerele afacerilor externe ale statelor membre din Uniunea Europeană”, a subliniat secretarul de stat MAE pentru relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru.

Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” este o iniţiativă care datează din anul 2015 cu scopul de promovare a schimbului de experienţă şi de cunoştinţe între oraşele angajate în susţinerea oportunităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii. Odată cu adăugarea noilor membri în 2024, reţeaua cuprinde 356 de oraşe din întreaga lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea