Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Premieră: Parteneriat între Biblioteca Județeană Alba și Academia Română – Filiala Timișoara, semnat cu prilejul Zilei Culturii Naționale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, Academia Română – Filiala Timișoara şi Institutul de Studii Banatice ”Titu Maiorescu” din Timișoara au semnat miercuri, 17 ianuarie 2018, un parteneriat instituțional prin care se urmărește colaborarea în vederea implementării de programe, proiecte și acțiuni culturale comune.

Parteneriatul va optimiza resursele logistice și organizatorice prin care să se inițieze la nivelul spațiului public, noi proiecte educaționale, științifice și culturale, îndeosebi cele care vor valorifica reperele proprii ale fiecărei instituții. Noua colaborare va dezvolta astfel un spațiu comun de referință, prin care să facă vizibil și constructiv dialogul interinstituțional dar și aportul pe care îl poate aduce fiecare în dezvoltarea intelectuală și culturală a colectivității pe care o deservește.

”Cele trei instituții partenere își vor pune reciproc la dispoziţie resursele specifice pentru edificarea unei platforme comune de întâlniri, dezbateri, evenimente, colaborări, precum și pentru dezvoltarea fondurilor documentare proprii prin schimburi interinstituționale de publicații care vor sta la dispoziția atât a cercetătorilor cât și a publicului larg”, a declarat domnul Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.

Primul pas concret a constat în participarea unei delegații a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, formată din Silvan Stâncel- manager și bibliotecarele Felicia Colda și Claudia Bolca, la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, care a avut loc la Timișoara în Aula Filialei Timișoara a Academiei Române. Cu acest prilej, în preambulul manifestărilor culturale, a fost semnat în cadru festiv de către cele trei părți și protocolul de colaborare care va avea efecte până în anul 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea