FOTO: ,,Poveste de toamnă”, la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir. Prezentare de măști, cântece și rebusuri în limba engleză, costume și machiaje, la sărbătoarea de Halloween

Timp de o săptămână, la Şcoala Gimnazială ,,Singidava” Cugir s-a derulat proiectul ,,Poveste de toamnă”, un demers gândit din perspectiva unei îmbinări a elementelor de cultură şi civilizaţie românească cu cele aparţinând culturii şi civilizaţiei anglo- saxone și în cadrul căruia s-a depănat o frumoasă poveste de toamnă în limba română şi în limba engleză.

Prin intermediul activităţilor, elevi și profesori, și-au propus, în primul rând, să contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor școlii prin încurajarea spiritului de muncă în echipă şi a comunicării, prin stimularea creativităţii şi a gustului artistic, prin valorificarea şi dezvoltarea propriilor interese şi aptitudini. Nu în ultimul rând, s-a urmărit întărirea parteneriatului încheiat cu familia, prin implicarea activă a părinţilor în organizarea şi derularea activităţilor.

ELIT

,,Pe parcursul celor cinci zile, elevii şi-au decorat sălile de clasă, au confecţionat măşti, lilieci, vrăjitoare, ghirlande şi figurine din dovleac, au recitat poezii, au fredonat cântece, au completat rebusuri în limba engleză şi au citit legende toate specifice sărbătorii de Halloween. Ei s-au bucurat, de asemenea, de bunătăţile pregătite pentru iarnă de către mamele lor şi s-au întrecut în realizarea de costume şi machiaje dintre cele mai variate pe care şi le-au prezentat la petrecerea de Halloween organizată în seara zilei de 31 octombrie”, ne-a mărturisit coordonatorul de proiecte comunitare și proiecte europene, prof. Delia Niculaș.

Întreg proiectul a reprezentat pentru profesorii coordonatori, Delia Niculaş, Maria Avram, Andrei Irina şi Traian Avram, o sursă de bucurie şi mulţumire deoarece elevii, părinţii lor şi profesorii au avut ocazia să socializeze şi să se cunoască mai bine şi în alt context decât cel impus de către educaţia formală. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...