Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Polițiștii de penitenciare debutanți, încadrați la Penitenciarul Aiud, au depus Jurământul de Credință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii de penitenciare debutanți, încadrați la Penitenciarul Aiud, au depus Jurământul de Credință

Polițiștii de penitenciare debutanți, încadrați la Penitenciarul Aiud, au depus miercuri, 15 mai 2024, Jurământul de Credință.

Penitenciarul Aiud a organizat de-a lungul timpului concursuri din sursă externă pentru ocuparea posturilor vacante la nivelul instituției, concursuri în urma cărora colectivul unității s-a îmbogățit cu oameni tineri, pregătiți să învețe și să facă față provocărilor din sistemul penitenciar.

Citește și: FOTO | Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Trei absolvenți ai Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni, repartizați la Inspectoratul Județean „Avram Iancu”

În urma acestui proces complex și susținut, la finalul anului 2023 ne-am mărit echipa cu un număr de 17 polițiști de penitenciare în sectorul operativ.

După parcurgerea unei perioade de 6 luni în care s-au format pentru o meserie care necesită sacrificiu, dăruire și responsabilitate, polițiștii de penitenciare au fost definitivați în funcțiile publice în care au fost numiți.

Jurământul de credință reprezintă momentul care preconfigurează construirea viitoarei cariere de polițist de penitenciare.

„Jur să respect Constituția,

Drepturile și libertățile fundamentale ale omului,

Să aplic în mod corect și fără părtinire legile țării

Să îndeplinesc conștiincios îndatoririle ce îmi revin în funcția publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional și să respect

Normele de conduită profesională și civică.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

La festivitatea depunerii Jurământului de Credință au participat familiile polițiștilor de penitenciare și colegii de serviciu. Aceștia au fost felicitați și încurajați în drumul pe care au ales să îl parcurgă ca polițiști de penitenciare.

Festivitatea depunerii Jurământului de Credință s-a finalizat cu vizitarea Penitenciarului Aiud de către cei prezenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea