FOTO: Podul de peste Mureș între DN1 și localitatea Radești, peste 80% finalizat. Au fost montate grinzile peste pilonii de susținere
După aproximativ 7 luni de când s-a dat startul investiției la podul ce va traversa Râul Mureș, care va deschide circulația între DN 1 și localitatea Rădești, lucrările de construcție se apropie de finalizare.
În prezența proiectantului, a constructorului, a unor oficiali ai administrației județene și ai primăriei Rădești, a avut loc montarea celor 9 grinzi, pe cei 4 piloni de susținere ai construcției. Un moment important în opinia primarului Comunei Rădești, Alin Nicula, care susține că prin această operație, 80% din lucrare este deja gata, fapt ce prezintă premizele că până în luna decembrie 2017 se va putea circula pe noul pod.
Deși termenul de finalizare a investiției prevăzut în contract este de 18 luni (octombrie 2018), constructorul, cunoscuta firmă ,,Dacia Faber” din Cluj -Napoca, dotată cu utilaje performante, avându-l la cârmă pe dirigintele de șantier ing. Gheorghe Goriță, a atacat serios lucrarea și în mai puțin de șapte luni a realizat peste 80% din investiție.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Alba, ion Dumitrel a ținut să-I felicite pe constructor, pe edilii locali și pe toți care s-au implicat în această perioadă, astfel încât mult așteptata construcție să fie aproape terminată cu 10 – 11 luni mai devreme. ,,Prin realizarea noului pod vor avea acces de circulație și mașinile de mai mare tonaj, care vin de pe DN 1, obligate să evite până acum circulația pe podul din lemn și să folosească ruta Aiud – Ciumbrud – Sâncrai și localitățile învecinate, adică pe un traseu ocolitor de peste 15 km.”, ne-a declarat Ion Dumitrel.
De menționat că podul vechi construit din lemn, în urmă cu aproximativ 10 ani a ieșit din perioada de garanție, fapt ce i-a determinat pe edilii comunei să se zbată pentru realizarea unuia nou, construit din beton armat, lung de 90 metri, cu două benzi de circulație, pe o lățime de 5 metri. În urma demersurilor făcute de primărie, s-au obținut aproape 1.000.000 euro, prin depunerea unui proiect de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PND).
,,După montarea grinzilor de susținere urmează turnarea materialului pe suprafața de rulare, montarea balustradelor și alte anexe necesare, după care va avea loc, cum este firesc…tăierea panglicii inaugurale”, a conchis primarul Alin Nicula.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=4735]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara Ioan Hădărig, scriitor și eseist originar din municipiul Aiud, județul Alba, a fost distins miercuri, 20 noiembrie 2024, cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, pentru volumul „ASTĂZI CERUL […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan