Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/ „Ploaie de stele”, aseară peste Alba. Orionidele luminează cerul într-un mod spectaculos în octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Ploaie de stele”, aseară peste Alba. Orionide care luminează cerul într-un mod spectaculos în octombrie, au putut fi observate în judeţul nostru.

Ploaia de meteori Orionide luminează cerul într-un mod spectaculos în octombrie. Cerul este minunat de privit în orice moment al zilei, însă atunci când avem de-a face cu o „ploaie de stele”, lucrurile sunt și mai intense.

Pe 12 august 2017 am avut parte de cea mai mare ploaie de meteori din istoria umanității. Dacă ai ratat-o sau n-ai avut niciun loc bun din care să te bucuri de ea, natura, așa cum ne-a obișnuit deja, îți mai dă o șansă – ploaia de meteori Orionide.

Va avea apogeul în weekendul 20-21 octombrie, vremea se anunță una călduroasă, așa că vă puteţi pregăti și găsi locul perfect unde să mergeţi și să vă bucuraţi de ea.

Orionidele sunt o ploaie de meteori de intensitate medie, ce produce aproximativ 20 de meteori pe oră. Cel mai bine de observat va fi, după miezul nopţii în apropierea constelației Orion, dar pot apărea oriunde pe cer.

Numele le vine de la faptul că meteorii din ploaie vin din jurul constelației Orion (din coada cometei Halley).

Orion își trage numele după uriașul vânător din mitologia greacă și, de obicei, reprezintă cea mai mare grupare de stele pe care o poate vedea cineva.

Ploaia de Orionide este formată din meteori care circulă de-a lungul cerului, așa că veţi putea vedea urma lăsată de aceștia, asemănătoare cu o linie de lumină. Sunt foarte rapizi, așa că nu vă luaţi ochii de pe cer și fiţi foarte atenţi.

Se văd cu ochiul liber, însă trebuie să fii treaz după 12 noaptea pentru a te bucura de ei; cel mai bine se afișează în jurul orei 2 dimineața.

Cel mai important lucru este că trebuie să vă alegeţi un loc ferit complet de lumină, unde cerul se poate vedea în toată splendoarea și lumina lui.

În ceea ce privește intensitatea meteorilor, cei de la space.com spun că vom avea parte de 80 de meteori pe oră, dar cel mai probabil vei vedea în jur de 20-30. Ploaia de Orionide ține până pe 29 octombrie, dar apogeul este 20-21 octombrie.

Orionidele sunt printre cele mai importante ploi de meteori ale anului.

Sursa: Noizz.ro

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea