Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Plimbare de poveste, cu trăsura, prin Cetatea Alba Carolina. Detalii despre tarife, trasee şi program

Alexandra Mates

Publicat

în

trasura cetatea alba carolina05O nouă şi atractivă tradiţie prinde viaţă în Cetatea Alba Carolina. Localnicii şi turiştii care ajung aici au posibilitatea de a respira aerul boem şi de a se plimba prin locurile pline de istorie ale Cetăţii cu… trăsura, ca în vremurile de demult. Teake, un armăsar prietenos de rasă friziană, şi o căruţă “de boieri” îi aşteaptă pe doritori în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 13.00 – 15.00 şi 17.00 – 20.00, în Cetate. Cei interesaţi vor fi poftiţi în caleaşcă, dacă nu este plecată „în cursă”, lângă terasa Carolina Caffe din Piaţa Cetăţii (aproape de Traseul Celor Trei Fortificaţii), unde este punctul de plecare. Tarifele pentru o plimbare sunt în funcţie de ce traseu alege fiecare, mic, mijlociu sau mare, începând de la 15 şi până la  30 de lei.

Mândreţe de Cetate, unică, avem, evenimente sunt destule şi mai nou, alternativa la plimbări la pas sau cu bicicleta, pentru turişti şi nu numai, turismul ecvestru, mai exact plimbările cu trăsura prin Cetate, este unul dintre aspectele ce lipsea din peisajul… medieval şi turistic.

trasura cetatea alba carolina07 O plimbare relaxantă printre zidurile vechi, de aproape 2000 de ani ale Cetăţii, rămâne cu siguranţă întipărită în mintea turiştilor ce aleg să admire Cetatea în toată splendoarea ei din trăsură. Căruţaşul care “mână” armăsarul Take este Sara Dogărescu, o tânără frumoasă, pasionată de cai, fiind şi instructor de călărie de mai bine de 8 ani.

 Cei care aleg o plimbare scurtă, pe Traseul mic vor putea admira din căruţă frumuseţile Cetăţii plecând de la Carolina Caffe Piaţa Cetăţii, prin arealul plin de instituţii şi monumente arhitectonice unice, mai exact pe traseul Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia –  Palatul Apor – Biblioteca Batthyaneum – CatedralaReîntregirii Neamului – Muzeului Unirii –  Catedrala Catolică –  Palatul Principilor şi Traseul Celor Trei Fortificaţii.

 Traseul mijlociu cuprinde în plus, faţă de Traseul mic, o plimbare până la bisericuţa „Mihai Viteazul” din Cetate şi la Restaurantul Medieval Pub 13, iar Traseul mare include toate aceste trasee, plus şanţurile Cetăţii, de jur-împrejur.

 Tariful pentru o plimbare pe Traseul mic este de 15 lei, pe Traseul mijlociu – 20 de lei, iar pe Traseul mare 30 de lei, de persoană, iar progrmul, în fiecare zi, de marţi până duminică,  între orele 13.00 – 20.00, cu pauză între 15.00 şi 17.00.

 Menţionăm că în weekend-urile cu evenimente, plimbările cu caleaşca se vor organiza doar prin şanţurile Cetăţii, unde nu este atât de aglomerat, şi doar cu programare. Pentru cei interesaţi, programări se pot face la nr de tel. 0765.127.226.

 Plimbare plăcută tuturor!

[nggallery id=2194]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea