Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Peste 320 de elevi din Alba au participat la activități informativ-preventive pentru creșterea siguranței în școli

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | Peste 320 de elevi din Alba au participat la activități informativ-preventive pentru creșterea siguranței în școli

În contextul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, care se sărbătorește astăzi, 18 octombrie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de specialiști ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, desfășoară activități de informare și prevenire în unitățile de învățământ din județul Alba.

Citește și: FOTO | Patrula școlară în acțiune: Activități de instruire a elevilor școlii gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, din partea polițiștilor serviciului rutier Alba

Aceste activități sunt menite să încurajeze tinerii să solicite ajutorul autorităților în cazul în care se simt amenințați sau în pericol.

În perioada 14 – 18 octombrie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat activitățile ce vizează creșterea siguranței elevilor.

Astfel, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Drăgan” Galda de Jos, ai Școlii Gimnaziale Micești, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă, ai Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” Ocna Mureș și ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bullying sau accidente rutiere.

Peste 320 de elevi au participat la 17 activități informativ-preventive, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în cadrul cărora le-au fost transmise recomandări referitoare la siguranța personală, măsuri de luat pentru reducerea riscului de victimizare, prevenirea consumului de substanțe interzise, evitarea conflictelor verbale sau fizice și nevoia de comunicare, permanentă, cu părinții și profesorii, astfel încât orice problemă apărută să își găsească cât mai repede rezolvarea.

Totodată, în vederea reducerii și prevenirii absenteismului școlar, a violenței școlare sub toate formele și pentru asigurarea unui climat educațional optim, polițiștii au organizat acțiuni punctuale la nivelul fiecărei subunități, în data de 10 octombrie 2024, fiind desfășurate atât activități pe linia informării agenților economici cu privire la interdicția comercializării produselor din tutun/alcool/energizante minorilor, precum și de identificare a elevilor care absentează, cât și activități preventive în cadrul campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”. Activitățile s-au derulat în 56 de unități de învățământ din județul Alba și au participat peste 1.800 de elevi și peste 100 de cadre didactice.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au participat miercuri, 16 octombrie 2024, la o dezbatere, organizată cu sprijinul Consiliului Județean Alba, în cadrul campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”. La evenimentul organizat în cadrul acestei campanii, au participat aproximativ 100 de persoane, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, Direcției de Sănătate Publică Alba, Inspectoratului Școlar Județean Alba, directori, cadre didactice, reprezentanți ai asociațiilor și comitetelor de părinți din unitățile de învățământ din Alba Iulia.

Siguranța elevilor și a personalului didactic reprezintă una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar pe parcursul întregului an școlar, polițiștii vor asigura o prezență constantă în unitățile de învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO. Arhiva de Alba, anul 1897 | „Mântuiți viața pruncilor !” : Serul salvatorului de copii. Behring, câștigător al premiului Nobel

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO. Arhiva de Alba, anul 1897 | „Mântuiți viața pruncilor !” : Serul salvatorului de copii. Behring, câștigător al premiului Nobel Istoria vremurilor a fost așternută chiar și de la începutul presei alături de curajul tiparniței și condeiului, este și cazul titratului „Mântuiți viața pruncilor !” din anul 1897. Citește și: DOCUMENT | Alba Iulia: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea