Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Peste 300 de elevi din Cugir, informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 300 de elevi din Cugir, informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri

Peste 300 de elevi din Cugir au fost informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri. Tinerilor li s-a explicat că nici un fel de problemă nu poate fi rezolvată dacă consumi substanțe interzise și au fost îndemnați să nu cadă în capcana traficanților.

În săptămâna care se încheie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat activitățile informativ – preventive dedicate siguranței elevilor.

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii din Cugir, au fost prezenți la Școala Gimnazială “Singidava” și la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir, unde s-au întâlnit cu peste 300 de elevi cu care au dezbătut problematica consumului de droguri.

Tinerii au aflat, de la polițiști, ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul,  care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții.

Au fost sfătuiți să nu încerce să consume droguri, nici măcar din curiozitate, pentru că acestea pot da dependență chiar de a prima utilizare, să nu accepte diferite propuneri de la persoane implicate în traficul de substanțe interzise, oricât de tentante ar fi „atențiile” acestora, iar dacă observă că prietenii sau colegii își schimbă comportamentul, să ceară sprijinul profesorilor, a medicilor, a specialiștilor și părinților.

Pentru ca acest fenomen să fie redus la nivel de societate, este important să nu fim nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să nu-l negăm, ci să intervenim, fiecare după posibilităţile lui, indiferent că suntem prieteni, părinţi, dascăli, poliţişti sau simpli cetăţeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea