Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | O turistă din Germania parcurge Transapuseana pe bicicletă: Vizitează regulat Munții Apuseni și sprijinăturismul durabil în zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

O turistă din Germania parcurge Transapuseana pe bicicletă: Vizitează regulat Munții Apuseni și sprijinăturismul durabil în zonă

Din 2019, Bettina Peters, o vizitatoare dedicată din Germania, vine în mod regulat în Munții Apuseni. Cu mare entuziasm, a așteptat finalizarea drumului Transapuseana, o șosea panoramică uluitoare.

În 2019, a parcurs acest traseu impresionant de la Bucium la Aiud cu mașina – o adevărată aventură. Acum, cinci ani mai târziu, a decis să exploreze aproape finalizata șosea cu bicicleta, de data aceasta din direcția Aiud până la Mogos ca etapă de o zi.

Citește și: Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști

Traseul oferă cicliștilor numeroase puncte de belvedere și un peisaj impresionant. Bettina Peters nu este doar o ciclistă pasionată, ci și expertă în turism. Din această primăvară, sprijină voluntar proiectul Apuseni Treasure Hunt (ATH), care se dedică dezvoltării durabile a turismului în Munții Apuseni. Încă de la prima sa vizită, a recunoscut potențialul turistic imens al regiunii. Munții Apuseni sunt o comoară nedescoperită care merită promovată.

Munții Apuseni se remarcă printr-o floră și faună unică, peisaje carstice impresionante, peșteri adânci, sate pitorești și o bogată istorie culturală. Această regiune oferă numeroase oportunități pentru drumeții, escaladări, explorări speologice și experiențe culturale. Potențialul turistic este enorm, atrăgând nu doar iubitori ai naturii și aventurieri, ci și persoane interesate de cultură și relaxare. O promovare țintită ar putea transforma regiunea într-o destinație turistică importantă în Europa.

Rolul ei în cadrul proiectului Apuseni Treasure Hunt va fi în viitor promovarea regiunii în străinătate, în special în Europa. Proiectul Apuseni Treasure Hunt a dezvoltat o aplicație inovatoare, care le arată vizitatorilor numeroasele atracții ale regiunii, posibilitățile de cazare, precum și furnizorii locali de produse și meșteșuguri tradiționale. Aplicația le permite utilizatorilor să participe la o vânătoare interactivă de comori, care încurajează explorarea regiunii într-un mod ludic și oferă premii atractive. Acest tip de aplicație este unic în Europa.

Bettina Peters speră ca localitățile de-a lungul Transapuseana, împreună cu primarii și consiliile locale, să se alăture proiectului și să recunoască beneficiile economice pe care Apuseni Treasure Hunt le aduce regiunii. Împreună cu locuitorii, potențialul turistic poate fi valorificat pe deplin. Unitățile de cazare, produsele regionale și locurile de muncă care nu pot fi relocate vor aduce pe termen lung regiunii o creștere economică durabilă.

Pentru mai multe informații despre proiectul Apuseni Treasure Hunt, vizitați site-ul www.apuseni.eu sau contactați echipa prin e-mail la [email protected]. Aplicația este disponibilă pentru descărcare la Apuseni Treasure Hunt App.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Un italian din Verona câștigătorul trofeului ”Best Truck of the show TTA 2024”: Conduce un VOLVO și a câștigat și alte categorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un italian din Verona câștigătorul trofeului ”Best Truck of the show TTA 2024”: Conduce un VOLVO și a câștigat și alte categorii Un italian este câștigătorul trofeului ”Best Truck of the show TTA 2024”. Bărbatul conduce un VOLVO și a câștigat și alte categorii în cadrul festivalului de anul acesta. Citește și: LIVE VIDEO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea