Rămâi conectat

Sport

FOTO: Nicolae Stanciu, campion în Cehia cu Slavia Praga! Ex-uniristul a cucerit al 4-lea titlu al carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu a devenit campion în Cehia, Slavia Praga apărându-și titlul câștigat anul trecut. Este al 4-lea titlu de campion din cariera fotbalistului lansat de Unirea Alba Iulia, palmares reușit în trei țări diferite: România, Belgia și acum Cehia.

Formația din capitală s-a impus pe propriul teren în derby-ul cu urmăritoarea Plzen, scor 1-0 (0-0), gol Sevcik (69), și are un avans de 9 puncte și avantajul rezultatelor din meciurile directe.

Campion în România cu FCSB în 2014 și în 2015, câștigător al titlului în Belgia cu Anderlecht (în 2017), fotbalistul din Alba a reușit să cucerească trofeul în Cehia, la primul sezon în tricoul Slaviei Praga. De la reluarea campionatului, Stanciu a fost unul dintre cei mai buni echipieri ai “alb-roșiilor”, cu cea mai prolifică perioadă a sa în tricoul formației pregătite de Jindrich Trpiskovsky.

Citește și: Nicolae Stanciu – formă de zile mari în Cehia! Ex-uniristul, cea mai bună perioadă în tricoul Slaviei Praga, care are azi derby pentru titlu

În meciul care a tranșat soarta trofeului, Stanciu a fost titular, a avut iarăși o prestație de apreciat, fiind înlocuit în minutul 88. Om de bază în formula grupării ce și-a trecut în palmares al 20-lea titlu, Stanciu a impresionat în această stagiune, adunând 4 goluri și 10 pase decisive în toate competițiile, inclusiv în Liga Campionilor, unde a avut parte de o grupă de foc (cu Barcelona, Inter Milano și Borussia Dortmund).

Cum în Cehia accesul fanilor în tribune este permis, internaționalul român originar din Craiva a celebrat alături de 4000 de suporteri o stagiune excelentă. Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, Slavia Praga are 9 puncte peste Plzen și se pregătește de o nouă campanie europeană urmând să evolueze în Champions League, fie în turul al treilea preliminar fie în play-off, în funcție de cine va câștiga trofeul suprem.

Nominalizat la titlul de fotbalistul lunii mai, ex-uniristul este irezistibil în campionatul ceh, iar Slavia Praga s-a dus glonț spre un nou titlu de campioană grație evoluțiilor extraordinare ale internaționalului român. Jucătorul adus cu 4 milioane de euro vara trecută, din Arabia Saudită, a marcat două goluri și a reușit și cinci pase decisive de când s-a reluat stagiunea, întreruptă în martie din pricina pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Slavia Praga (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) – abandon la Cupa României de seniori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) – abandon la Cupa României de seniori Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) a abandonat în cursa de 3000 metri obstacole din cadrul Cupei României la seniori, competiție ce se dispută la București, pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter”. Competitoarea din Alba a acuzat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea