Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Nichita Stănescu, omagiat de elevi și cadre didactice de la cele două colegii cugirene

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir s-a desfășurat miercuri, în avans, o activitate cultural – educativă intitulată ,,Omagiu lui Nichita Stănescu”, eveniment coordonat de profesorii Diana Roșu, Liliana Jianu, Olga Simionescu, bibliotecara Alina Cărpinișan și  Tatiana Ungurianu –  prof. documentarist la Colegiul Național,,David Prodan” Cugir.

În cadrul programului la care au luat parte elevi de la ambele colegii, s-a prezentat viața și activitatea creatoare a lui Nichita Stănescu – prezentare power – point, un recital din creația stănesciană – elevii: Adrian Dache, care a recitat poezii aparținând poetului,( dar a citit și versuri din creația personală), Mihai Goța(cl. a XI-a A), Andrei Mihălțan și Ionuț Muntean(cl. a XI-a B). Programul a continuat cu o activitate puzzle, în cadrul căreia elevii au avut de reconstituit poezii ale lui Nichita Stănescu cu versuri disparate.

Totul s-a derulat pe un fond muzical, pe versurile poetului aniversat. În prezența directorului colegiului, prof. Ionuț Iancu, elevii au primit din partea organizatorilor diplome de participare. Nichita Stănescu s-a născut pe 30 martie 1933, în Ploiești, jud. Prahova și a decedat pe 13 decembrie 1983, la București. A fost laureat al Premiului Herder și nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură(1980).

(C.P.)

[nggallery id=3672]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 24 de ani din Aiud cercetat de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Bera Larisa

Publicat

în

Tânăr de 24 de ani din Aiud cercetat de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe Un tânăr de 24 de ani din Aiud, este cercetat de polițiștii din Aiud pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta ar fi fost testat, după ce, în timp ce conducea, a pierdut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea