Rămâi conectat

Sport

FOTO: Moment special pentru „câinii roșii” și Dinamo, de „Ziua dreptății” | La Alba Iulia: lansare de carte “O viață de câine – istoria unui suporter dinamovist”

Dan HENEGAR

Publicat

în

O întâlnire a spiritului dinamovist, aceasta a fost lansarea cărții „O viață de câine – istoria unui suporter dinamovist”, un volum pornit din iubirea peluzei, eveniment ce a avut loc astăzi, la Baza „Winner’s Club Țălnar”, din Cetatea Marii Uniri.

4 mai reprezintă o zi specială pentru Dinamo, în condițiile în care se împlinesc 11 ani de la „Ziua dreptății”, respectiv de la meciul de poveste Dinamo – Steaua 2-1, din „Groapă”, partidă cu o încărcătură imensă, când CFR Cluj a câștigat titlul!

*Suporteri din Irlanda și meciuri de poveste!

Câteva zeci de suporteri, veniți din toate colțurile țării (Tulcea, Reșița, București – celebrul Mihnea Ionescu), dar și fani din județul Alba, au ținut să asiste la acest moment de suflet al grupării „alb-roșii”. Alături de aceștia au fost prezente foste glorii ale clubului din „Ștefan cel Mare”, nume precum Cornel Țălnar (gazda acțiunii) Lică Movilă, Viorel Radu, Ioan Mărginean „Limoniu” sau Ovidiu Tâlvan, alături de fostul arbitru FIFA Sorin Corpodean, dar și alte personalități ale fotbalului județean (Mihai Manea sau Cristian Petropulos). „Cartea reprezintă o întâmplare fericită!O echipă trăiește prin suporteri, esta practic vorba despre povestea dinamovismului prin ochii unui suporter”, a spus autorul, Sabin Dăniță.

Prezentarea volumului a fost pigmentată și cu momente aparte, respectiv derularea unor imagini din meciurile de poveste ale „câinilor”, cu eterna rivală Steaua, Inter Milano sau Liverpool, din perioada în care „Țânțarul” era protagonist pe gazon sau pe banca tehnică, proiecții video ce au declanșat amintirile celor prezenți.

Autorul este Sabin Dăniță, într-un dialog cu Silviu Ciuhulescu, despre istoria unei mari iubiri: Dinamo, prefața este semnată de reputatul antrenor albaiulian Cornel Țălnar, iar în următoarea perioadă cartea va mai fi lansată la Cluj-Napoca și București.  Evenimentul  a cuprins o sesiune de autografe ale autorilor și ale legendelor dinamoviste, dar și o discuție despre spiritul clubului “alb-roșu”.

[nggallery id=7069]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde Cele două reprezentante ale Albei în turul al treilea al Cupei României au parte de dueluri de foc cu divizionare secunde, miercuri, 14 august, la ora 17.30. Pe „Cetate”, CSM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea