Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Foto: Moment aniversar la Câmpeni, în cinstea Zilei Naționale a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru a putea participa astăzi la sărbătorirea Marii Uniri de la Alba Iulia, câțiva patrioți din Apuseni s-au adunat joi, de Sfântul Andrei, în centrul orașului Câmpeni și au marcat cea mai importantă zi a românilor prin depunerea unor coroane de flori la statuia lui Avram Iancu din centrul orașului.

La momentul aniversar organizat, prin tradiție, cu o zi înainte de 1 Decembrie au participat doar puțin peste 10 patrioți din Apuseni – membri ai filialei locale a Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu” condusă de Ioan Viorel Sicoe și ai Asociației ASTRA – Despărțământul ,,Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni – Abrud, condus de către doamna Maria Ana Motora – numărul mic al acestora fiind cauzat de ploaia măruntă și deasă care s-a abătut pe tot parcursul zilei în ,,Capitala Țării Moților”.

Evenimentul a debutat după ora 12:30 cu un scurt discurs rostit de președintele Ioan Viorel Sicoe, care a anunțat pe această cale că societatea pe care o conduce a organizat și va demara anul viitor, la nivelul orașului, un amplu program pentru sărbătorirea Centenarului Unirii. După intonarea Imnului Național al României, membrii celor două societăți au depus câte o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu, acestea fiind purtate de către elevi ai unităților școlare din localitate.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4974]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Tradiţia fascinantă a Târgului de fete de pe Muntele Găina. Cum erau vândute fetele de măritat în secolul XIX în comunităţile din Munţii Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tradiția Târgului de fete de pe Muntele Găina i-a fascinat dintotdeauna pe călătorii străini. Povestea acestui obicei, aşa cum se desfăşura la sfârşitul secolului XIX, a fost relatată în detaliu de scriitorul Jokai Mor, în romanul „Sărmanii Bogaţi”. Autorul se arăta impresionat de tradiţia din Apuseni, dar oferea şi o explicaţie pentru ea. Jokai Mor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea