Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Miting la Albac împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*La chemarea fostului deputat Corneliu Olar, peste 300 de moți s-au adunat în centrul localității

Mitingul organizat de fostul ”deputat al Moților”, Corneliu Olar, alături de Societatea cultural-patriotică “Avram Iancu” din România şi ONG-ul “Pro Munţii Apuseni” a mobilizat miercuri puțin peste 300 de participanți.

Pe lângă localnici și ”moții lui Olar” care și-au făcut intrarea cu înaintași călare, în acordurile ”Marșului lui Iancu”, au mai venit grupuri care purtau pancarte pe care scria Horea, Vidra, Sohodol, Gârda de Sus, Poiana Vadului, Arieșeni. De asemenea, au participat deputații Remus Cernea și Adrian Gurzău, aflați în zonă împreună cu Comisia specială a Parlamentului care s-a deplasat astăzi la Roșia Montană).

Dintre participanți au lipsit, însă, chiar primarii care au semnat ”chemarea”, respectiv Sandu Heler (Avram Iancu); Ioan Resiga (Vidra); Marin Vârciu (Gârda); Sorin Corcheş (Sohodol); Marin Jurj (Arieşeni); Ilie Avram (Poiana Vadului); Vasile Lombrea (Sălciua); Alin Juncan (Ocoliş); Nicolae Lazea (Vadu Moţilor).

Organizatorii au susținut discursuri mobilizatoare, în care au atras atenția asupra pericolului care i-ar amenință pe locuitorii din Apuseni în cazul ar demara exploatarea aurului de la Roșia Montană cu cianuri, dar au reamintit și faptul că bogăția subsolului trebuie să le aparțină românilor.

Au fost și câțiva localnici care au asistat la miting de pe margine, dintre care unii mai ”vocali” chiar au huiduit și au fluierat. Aceștia au declarat că nu sunt impotriva ideilor susținute de organizatori, însă sunt împotriva unei ”adunări politizate”, la chemarea unei persoane care doar în trei săptămâni ”s-a transformat din susținător al proiectului de la Roșia Montană în protestatar pentru că asta i-ar folosi în viitoarea carieră politică”.

Mai multe amănunte despre mitingul de la Albac puteți citi în ediția tipărită a ziarului ”Unirea” de mâine.

[nggallery id=318]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Telescaun nou la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Telescaun nou la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe cablu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea