Rămâi conectat

Sport

FOTO| LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – CSM Unirea Alba Iulia 0-3 (0-1), în derby „de Alba”! „Alb-negrii”, spectacol și start perfect de primăvară!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a câștigat în mod categoric derby-ul “de Alba” extern cu CS Ocna Mureș și mai face un pas spre accederea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3, scor 3-0 (1-0). Pe „Stadionul Dragostei”, „alb-negrii” au făcut spectacol, profitând din plin de superioritatea numerică avută din minutul 25.

YouTube video

Albaiulienii au urcat pe locul al treilea, în premieră pe podium în acest sezon, la un punct de Metalurgistul, iar ocnamureșenii au emoții extreme cu retrogradarea, continuând șirul dezamăgirilor (două puncte în 12 jocuri, 175 de zile fără câștiga!).

Meciul orgoliilor dintre conjudețene a avut un moment cheie la mijlocul primului mitan, când ocnamureșenii au primit o dublă lovitură în câteva zeci de secunde: eliminat Haiduc (25, fault în postura de ultim apărător la Agbomonyi) iar din lovitura liberă a punctat golgheterul Răzvan Fetița. Două pietre de moară atârnate de gleznele elevilor lui Dan Roman, antrenor care nu a stat pe bancă, ocnamureșenii pășind fals în startul sezonului de primăvară, într-o dispută.

Mulțumesc jucătorilor pentru cum s-au prezentat. Am controlat jocul în proporție de 70 de sută, s-a terminat 3-0 dar am mai avut alte 6-7 oportunități de a marca. Scorul ne mulțumește, vedem ce îmbunătățiri putem aduce jocului. În prima fază ne înteresează să ajungem în play-off, chiar dacă suntem la un singur punct de locul doi. Meciul cu Avântul Reghin este unul important în lupta pentru calificare„, a spus Marcel Rusu.

 

*0-1, MIN: 27: FETIȚA, șut de la 18 metri, în dreapta lui Stângă, după o minge așezată de C. Cristea, din lovitura liberă rezultată după ce Haiduc a fost eliminat, dublă lovitură în câteva zeci de secunde, pentru gazde.

*0-2, MIN. 75: diagonală C. Cristea, recentrare Roșu și V. DOMȘA a reluat cu capul din apropiere, fază în care au fost implicate două rezerve.

*0-3, MIN: 81: FETIȚA punctează din apropiere, la pasa lui Madangi.

“Alb-negrii” s-au descătușat după ce au punctat și au dominat ostilitățile, ratând alte câteva oportunități majore, în vreme ce suporterii gazdelor și-au apostrofat favoriții, în câteva rânduri, în actul secund. CSM Unirea Alba Iulia a bifat a doua victorie stagională împotriva “alb-albaștrilor”, care au rămas în criza interminabilă și cu “lanterna roșie”, răzbunându-se iarăși pentru eșecul din Cupa României, din august, din meciul inaugural al stagiunii.

*”Demisia, demisia”

Suporterii ocnamureșenii și-au apostofat favoriții în actul secund scandând „Rușine să vă fie” și „Demisia”! Mai mult, în momentul înlocuirii lui Ceaca, un suporter s-a apropiat amenințător de tunelul de acces în vestiare, iar atacantul a lovit nervos peretele de plexiglas.

Din păcate din momentul în care am primit cartonaș roșu, totul s-a schimbat. A fost  o eliminare aiurea, până atunci adversarii nu s-au impus în teren. E foarte greu la retrogradare, muncesc foarte mult dar nu tot timpul iese așa cum îți dorești. Am stat în tribună pentru că domnul Salomir a primit directive, probabil, de la cei de la Alba să nu mă lase să dau indicații”, a punctat Dan Roman.

Indrei (52) – șut în diagonală alături, după o incursiune pe stânga. Al. Giurgiu (57) – șut de la 20 de metri, prins de Raț. V. Domșa (63) – ratare imensă din careul mic. Al. Giurgiu (90+1) – șut din unghi, scos de Raț.

Ocazie mare Indrei (310 – lob peste portar, dar și peste transversală. Șut Agbomonyi (40), puțin alături. Tot nigerianul (43) a tras din 13 metri, a parat portarul.

În minutul 25, Haiduc de la gazde a fost eliminat direct pentru fault la 18 metri, în postura de ultim apărător, la Agbomonyi!

Gazdele, într-un  modul 3-5-2, au început mai curajos, fostul unirist Al. Giurgiu având primele situații: liberă alături (15) și voleu prins de Raț (18). Fetița (23) solicită penalty după o împingere, la un corner.
În jur de 300 de spectatori la meci, între care și Marius Filimon, viceprimarul albaiulian. De la oaspeți absentează Bârdea (aprindere de plămâni), fiind titulari frații Paul și Emanuel Codrea.

*Dan Roman nu este pe bancă!

Noile reguli impusă de FRF în privința antrenorilor fără licență au făcut deja o victimă. Dan Roman nu stă pe bancă pentru a da indicații. La ocnamureșeni principal figurează Valentin Șandru, iar Roman este trecut jucător de rezervă, însă acesta urmărește întâlnirea de pe o schelă aflată pe partea opusă a tribunei.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Fl. Stângă  – Haiduc, Cimpoieșu, Potra – R. Burcea, Al. Giurgiu, Socaci (82, G. Goronea), B. Burcea (62, Ad. Coman), Căt. Creț – Ceaca (62, Guț). D. Ghiță; rezerve M. Țăranu, Al. Țăranu, Bucșa, D. Roman, R. Pop, Toth,  Antrenor Dan Roman.

CSM Unirea: Raț – P.  Codrea (83, Harangozo), I. Grozav, Benkirat, E. Codrea – Mâlnă, C. Cristea – Sebaș (55, V. Domșa), Fetița (83, Bordonano), Indrei (77, Madangi) – Agbomonyi (55, Roșu); rezerve Iovicin, Borza, Oneț, F. Morar,. Antrenor Marcel Rusu..

Avertismente: Socaci (73), Guț (90)/ Indrei (30), Bordonano (90) *Cartonaș roșu: Haiduc (25).

Arbitri M. Salomir, M. Bălan, P. Pojar (toți Cluj-Napoca) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), Ovidiu Tâlvan (Sibiu).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, victorie extraordinară contra Serbiei la Europeanul Under 18 de volei feminin de la Blaj!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Victorie extraordinară obținută de reprezentativa României în a doua etapă a grupelor Campionatului European de volei feminin Under 18 de la Blaj. „Tricolorele” au învins Serbia, scor 3-1 (25-12, 21-25, 25-15, 25-21), luându-și revanșa pentru eșecul din finala mică a Balcaniadei de acum două săptămâni. A fost primul succes repurtat de România la Europene, echipa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea