FOTO: Laureații Festivalului Național de Folclor ”Mureș pe marginea ta”. Premiul I a fost câștigat de albaiulianca Bianca Șușman
Tineri interpreţi din întreaga ţară au participat şi în acest an, la Ocna Mureş, la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”. Evenimentul a avut loc, duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş, iar regalul de muzică bună a fost întregit de recitaluri susţinute de nume mari ale cântecului popular.
Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, s-a desfăşurat în 30 octombrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Festivalul, ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie, a atras şi în acest an un număr mare de participanţi, în concurs fiind înscrişi zeci de tineri interpreţi din întreaga ţară.
În final, juriul festivalului a selectat 16 concurenţi, care au intrat în concurs şi au evoluat pe scenă în faţa spectatorilor. Tineri din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Târgu Mureş, Târnăveni, Borşa, Sighetul Marmaţiei, Sighişoara, Satu Mare sau Baia Mare şi-au măsurat talentul pentru a câştiga trofeul festivalului.
În acest an, Silvia Timiş (Borşa – Maramureş) a câştigat trofeul festivalului, Bianca Şuşman (Alba Iulia – foto stânga) – premiul I, Michael Cetean (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca) – premiul II, Larisa Lup (Sighişoara – Mureş) – premiul III, iar Oana Venţel (Cluj-Napoca) – premiul special.
În cadrul festivalului au evoluat Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, alături de interpreţii Virgil Moga, Nicolae Tuhuţ, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Cătălin Haşa, Roxana Reche, Maria Filimon şi Ionuţ Fulea. Coregrafia festivalului a fost semnată de Flaviu Mârza şi Alexandra Oargă, iar conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Alexandru Pal.
Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta” a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş. Potrivit organizatorilor, evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania. (A.M.)
FOTO: Vasile Sârb – profesor în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba
[nggallery id=2903]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan