Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Lăsatul Secului, marcat de elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, prin tradiționala expoziție culinară

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Lăsatul Secului, marcat de elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, prin tradiționala expoziție culinară

Miercuri, 15 noiembrie 2023, elevii claselor a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au marcat „Lăsatul Secului” de Postul Crăciunului printr-o expoziție culinară ce a devenit tradiție în această instituție condusă de prof. Gabriel Bucur.

Îndrumați de profesorii: Burde Lăcrimioara, Florea Simona, Albu Irina, Roman Ioan, Slevaș Dana, Pavel Ioan, Mocanu Anca, Medrea Simona, Pop Camelia, dar și de părinți, elevii celor patru clase au pregătit preparate culinare specifice bucătăriei românești, dar și celei internaționale, care au fost expuse pentru a fi admirate și apoi degustate.

Mesele, frumos decorate de către copii, au fost încărcate cu aperitive, sarmale, plăcinte, cozonaci, gogoși sau dulciuri de casă. Elevii au prezentat mâncărurile expuse, rețetele și ingredientele folosite pentru prepararea acestora.

Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor tradiţionale, autentice, formarea unor atitudini moral-creștine, a unor comportamente dezirabile, fiind totodată o modalitate de petrecere a timpului liber, de relaţionare şi socializare a copiilor într-un mediu organizat.

Activitatea a avut și un rol educativ deosebit de important, deoarece copiii au învățat ce înseamnă Lăsatul Secului, ce tradiții se respectă în popor și ce semnificație are Postul Crăciunului pentru menținerea sănătății și pentru viața spirituală.

Elevii au realizat afișe digitale, postere despre alimentația sănătoasă, dar și despre rolul postului pentru creștini. Diriginții implicați în acest proiect le-au vorbit elevilor în cadrul orelor de dirigenție despre rolul alimentelor în menținerea unei vieți sănătoase și i-au sfătuit să facă alegeri conștiente în ceea ce privește produsele pe care le consumă.

De asemenea, li s-au reamintit normele de conduită și bunele maniere de care trebuie să dea dovadă în timpul mesei, aceștia având ocazia să le exerseze în cadrul acestui eveniment.

La final, elevii au gustat din preparatele culinare pregătite și au învățat că unele dintre acestea ar trebui înlocuite în perioada postului cu produse de origine vegetală, care sunt necesare unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii implicați în proiect. Această activitate se înscrie în cadrul proiectului de promovare a valorilor și tradițiilor spirituale ale neamului nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”: O nouă provocare dusă la bun sfârșit, în Poligonul de trageri Cârțișoara

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”: O nouă provocare dusă la bun sfârșit, în Poligonul de trageri Cârțișoara Batalionul 136 Geniu „APULUM” a îndeplinit cea mai mare provocare din punct de vedere a lucrărilor de infrastructură, construcția unei platforme împietrite și lucrărilor conexe, în Poligonul de trageri Cârțișoara cu sprijinul unor camarazi de nădejde. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea