Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Lansarea proiectului ERASMUS + KA1 „Să jucăm viaţa pe scena educţiei”, la Școala Gimnazială Nr.3 din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

ŞCOALA GIMNAYIALĂ NR.3 CUGIR, în calitate de Organizaţia aplicantă,  implementează, începând cu data de 07 decembrie 2017, proiectul ERASMUS + „Să jucăm viaţa pe scena educaţiei”. Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni, cu o valoare totală de 24,040 euro și este finanţat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS +, acţiunea cheie K1.

Scopul proiectului Să jucăm viaţa pe scena educaţiei” constă în îmbunătățirea calității actului didactic prin: formarea și dezvoltarea de competențe psihopedagogice, metodice și manageriale ale cadrelor didactice, prin identificarea de metode didactice și resurse educaționale care să sprijine motivația elevilor pentru învățare, prin creșterea vizibilității școlii într-un registru european și internațional, acestea ducând la reducerea abandonului școlar atât în rândul elevilor din invățământul de masă, cât și în cazul celor din învățământul special.

Obiectivul principal al proiectului constă în oferirea de training profesional pentru 8 cadre didactice ale școlii noastre în vederea dobândirii unor competenţe în domeniul educaţiei non formale care utilizează tehnicile de teatru pentru  prevenirea a violenţei  în rândul elevilor, dezvoltării de noi strategii premergătoare creșterii vizibilității școlii noastre în plan național și internațional și îmbunătățirii strategiilor didactice în demersul instructiv-educativ al elevilor cu cerințe educaționale speciale. La rândul lor, cele 8 cadre didactice vor deveni persoane resursă pentru colegi, părinți, elevi și întreaga comunitate.

Principalele activități ale proiectului constau în efectuarea a două mobilități ( Grecia și Croaţia) cu teme bazate pe tehnici de teatru, unde profesorii vor dobândi noi experiențe și competențe în domeniul educaţiei non formale . Furnizorul de formare este organizaţia non guvernamentală Pricalica  din Croaţia.

Rezultate:

-introducerea în CDS a cel putţin 2 opţionale bazate pe tehnici de teatru.

-folosirea metodologiei Boal în cadrul orelor de dirigenţie pentru rezolvarea situaţilor de conflict ivite în colectivele de elevi.

-înfiintarea unei trupe de teatru a şcolii

– 2 workshopuri privind utilizarea platformei eTwinning;

– realizarea a două proiecte eTwinning.

Flux 1-  participarea a  4 cadre didactice  la cursul ,,Boal methodology in education” Pula-Croatia, perioada -5-16 aug.2018

Participantii la aceasta mobilitate  : -vor dobandi cunostinte despre metodologia Boal ca si instrument de rezolvare a conflictelor în spaţiul şcolar.

-isi vor dezvolta abilitaţi de a întelege conflictele şi analiza diverselor sale forme.

-işi vor dezvolta abilitaţi în domeniul comunicării, colaborarii, rezolvarii de probleme, negociere, gandire critică si creativă.

-vor dobandi abilitaţi de a crea şi a facilita tehnicile teatrului-forum .

-vor promova diversitatea culturală, vor impartarşi experienţele de folosire a dramei si a tehnicilor dramatice în rezolvarea conflictelor.

Fluxul 2-participarea a 4 cadre didactice  la cursul ,,Drama in educatie-o abordare holistica a predarii prin intermediul tehnicilor dramatice” in Grecia, Santorini,2-13 septembrie 2018

Metodologia folosită pe parcursul formarii: participanţii vor fi protagonişti activi ai experienţei de învatare care va fi centrată pe experimentarea propriilor abilitaţi. Participantii vor avea oportunitatea sa achizitţioneze cunostinţe tehnice şi practice prin intermediul unei metodologii bazate pe munca in echipa, discuţii, exerciţii practice şi simulari de situatii ipotetice de interacţiune între persoane. Participanţii vor învăta să işi asume rolul de facilitator mai degrabă decat rolul de profesor, aşa că ei vor putea dezvolta la elevi dorinţa de a-şi exploata propriile abilitaţi, transformandu-i pe ei insişi protagonişti ai propriei învatări. Participantţii vor fi familiarizaţi cu cateva instrumente on line destinate educaţiei care pot fi folosite ca resurse pentru predare-învatare, dar si pentru dezvoltarea lor profesională.

[nggallery id=5007]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană rănită, după coliziunea dintre două mașini, la Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană rănită, după coliziunea dintre două mașini, la Micești Un accident rutier a avut loc miercuri, 22 ianuarie 2025, în Alba Iulia. O persoană a fost rănită după coliziunea între două mașini la Micești. Citește și: UPDATE FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un autoturism a lovit o țeavă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea