Rămâi conectat
MA-RA-MU

Curier Județean

FOTO: La Câmpeni – Întâlnire a subprefectului Monica Popescu cu primari ai localităților din Apuseni, pentru inițierea demersurilor de introducere a gazelor naturale în această zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 13 iunie, începând cu ora 12.00, la Primăria Câmpeni s-a desfășurat o reuniune a reprezentantului Instituției Prefectului – județul Alba cu primari din Munții Apuseni, în vederea informării și demarării acțiunilor concrete ale administrațiilor publice locale pentru introducerea gazului metan în această zonă.

Reamintim că la inițiativa primarului orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, acesta și încă 20 de primari din Munții Apuseni au adresat la începutul anului 2017 un memoriu premierului Sorin Grindeanu, solicitând introducerea gazelor naturale în zonă, ca alternativă a lemnelor de foc, scumpe și tot mai puține, pentru încălzirea locuințelor.
La această întrunire convocată de prefectul Dănuț Emil Hălălai au participat subprefectul Monica Popescu, primarii localităților Câmpeni, Abrud, Almașu Mare, Lupșa, Poșaga, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și mai mulți viceprimari, aceștia fiind informați de primarul orașului Câmpeni, viceprimarul Dorina Cristescu și angajați ai instituției despre pașii pe care vor trebui să îi urmeze pentru constituirea unei asociații de dezvoltare intercomunitară – ca primă etapă pentru aducerea gazelor în zonă de la Zlatna, peste Dealu Mare.

În urma răspunsului primit de la Transgaz, primarul Ioan Călin Andreș a precizat că după înființarea acestei asociații, este necesar întocmirea unui studiu de fezabilitate care va fi trimis la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei  pentru avizare,  iar după înmânarea acestuia către Ministerul Economiei și probabila aprobare, va urma procedura de concesionare a sistemului de distribuție și transport a gazelor unui operator privat. Ulterior primarii prezenți au decis ca viitoarea asociație de dezvoltare intercomunitară să se numească ,,Apuseni Gaz”, aceștia urmând să realizeze pe plan local demersurile în acest sens.

Întrunirea a fost continuată cu o informare a angajaților primăriilor, cu atribuții de serviciu privind gestionarea registrului agricol, având ca tematică următoarele elemente:  prezentarea Ordonanța Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol; instituirea registrului agricol ca sistem informatic centralizat care gestionează conținutul în format electronic al registrelor agricole de la nivelul unităților administrativ-teritoriale; implementarea proiectului RENNS – Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Stradale; implementarea proiectului RAN – Modernizarea modalităților de culegere, evaluare, analizare și raportare a datelor din Registrul Agricol Național prin utilizarea tehnologiei informației; realizarea amenajamentelor pastorale. Informările și discuțiile au fost realizate și coordonate de subprefectul Monica Popescu și Dorin Retegan – directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4171]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun

Alexandra Mates

Publicat

în

Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului)  Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea