Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Jurnalistă venită pentru prima dată la Alba Iulia: ”Zici că ești în altă țară, doar că fără turiști. Pe aici, bate vântul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jurnalistă venită pentru prima dată la Alba Iulia: ”Zici că ești în altă țară, doar că fără turiști. Pe aici, bate vântul”

Teodora Ghenciu, o jurnalistă care a ajuns în weekend pentru prima dată la Alba Iulia și a vizitat Cetatea Alba Carolina, a constatat că deși locurile sunt superbe, turiștii lipsesc cu desăvârșire.

Tânără scrie că vizita prin Cetatea Alba Carolina i-a lăsat impresia că se află în altă țară, cu diferența că în alte locuri asemenea locuri sunt pline ochi de turiști, pe când la Alba Iulia bate vântul.

Citește și: Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

De asemnea, potrivit ghidului pe care l-a avut în pelerinajul său prin Cetate, este cel mai prost an de până acum în ceea ce privește turismul pe meleagurile Alba Iuliei.

”Am ajuns cu o filmare la Alba Iulia, pentru prima dată în viață (nu știu cum s-a întâmplat asta) și nu aveam cum să nu vizitez cetatea Alba Carolina. Care este o superbitate. Zici că ești în altă țară.

Citește și: E JALE! Terase în permanență goale în Cetatea Alba Carolina: ”Gratis oferi, gratis primești”

Atâta doar că în alte țări astfel de locuri sunt pline de turiști. Pe aici, bătea vântul. Cel mai prost an de până acum, după cum spunea cu mare tristețe în glas băiatul care mi-a făcut un tur al cetății cu un buggy.

Un tânăr de 20 de ani, student la medicină în Arad, care vine vara acasă, să-și mai ajute părinții cu business-ul de plimbat turiști. De ce atât de puțini turiști?!? Mă întreba retoric, viitorul medic, care împărtășește cu bucurie istoria cetății și a României oricui este interesat să asculte.

De ce?!”, a scris tânăra pe rețelele de socializare.

Foto: Facebook Teodora Ghenciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
2 Comentarii

Un comentariu

  1. Avatar

    ChiarEl

    13 iulie 2024 la 21:02

    Extraordinar… a scos și ea capul din cuib și acuma a făcut trei poze fără lume… încerc de ani de zile această performanță… ori au fost editate cu AI. Stai liniștită jurnalisto că din păcate sau din fericire avem exact atâția turiști câți trebuie. Lipsa sau prezența lor este strict proporțională cu nevoia de ei

  2. Avatar

    Adela Vlad

    14 iulie 2024 la 9:08

    Pai la 40 de grade cine sa se plimbe prin oraș? Încearcă seara după 19 sa vezi ce de lume este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății Alba Iulia va avea o nouă atracție turistică impresionantă, odată cu montarea unei inscripții 3D cu numele orașului, în dreapta porții a III-a a Cetății, deasupra restaurantului PUB 13. Inscripția, inspirată de faimosul model Hollywood, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea