Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | ISU Alba a marcat Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre prin activități de conștientizare și prevenire

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | ISU Alba a marcat Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre prin activități de conștientizare și prevenire

În data de 13 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre, iar cu această ocazie reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat o serie de activități de conștientizare și prevenire.

Citește și: FOTO | Pompierii din cadrul ISU Alba s-au alăturat voluntarilor Invictus România, la Ștafeta Veteranilor

Din ce în ce mai des, viața și bunurile semenilor sunt puse în pericol de inundații, alunecări de teren, furtuni, viscol, secetă, înzăpeziri, grindină, îngheț și așa mai departe.

Primul pas pentru reducerea riscului de producere a unei calamități naturale este conștientizarea. Să știi cum să te comporți într-o astfel de situație este la fel de important. Cu atât mai mult acum, când calamitățile naturale au crescut în intensitate și frecvență.

Nu lăsați pe mâine ce puteți face azi! Învățați cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență!

Vă reamintim că, pentru marcarea Zilei Internaționale a Reducerii Riscului de Dezastre am desfășurat o serie de activități dedicate culturii de prevenire și celebrării comunităților, autorităților publice și organizațiilor neguvernamentale care fac eforturi pentru reducerea expunerii și vulnerabilității la dezastre.

Activitățile au fost organizate sub egida Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (PNRRD), iar tema propusă pentru acest an de către Națiunile Unite este creșterea nivelului de conștientizare privind vulnerabilitatea la dezastre a copiilor și a tinerilor, precum și promovarea rolului pe care tânăra generație îl poate avea în creșterea rezilienței și, implicit, în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care se descărcă gratuit din Google Play Store și AppStore, transmit reprezentanții ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Colonelul Ilie Alexandru, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, în fruntea batalionului „Scorpionii Negri”

Bera Larisa

Publicat

în

Colonelul Ilie Alexandru, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, în fruntea batalionului „Scorpionii Negri” Locotenent-colonelul Ilie Alexandru este absolvent al colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, acolo unde a pășit pentru prima dată în drumul spre cariera militară. În prezent, Ilie Alexandru este un exemplu în fruntea batalionului 20 Infanterie Dolj „Scorpionii Negri”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea