Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | IPJ Alba, campania „Tăcerea e tot violență, vocea ta e soluția”: Acțiuni informativ-preventive pentru siguranța în mediul școlar

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | IPJ Alba, campania „Tăcerea e tot violență, vocea ta e soluția”: Acțiuni informativ-preventive pentru siguranța în mediul școlar

Campania pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar inițiată, la debutul anului școlar 2024 -2025, de Inspectoratul General al Poliției Române ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.” are ca scop creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului și consumului de droguri.

Citește și: VIDEO | IPJ Alba, acțiune preventivă de conștientizare în trafic în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, pentru reducerea accidentelor rutiere

În săptămâna 16- 20 septembrie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat, în cadrul acestei campanii, 18 activități informativ – preventive în unități de învățământ gimnazial și liceal din Alba Iulia, Câmpeni, Bistra, Sânmiclăuș și Șona.

La întâlnirile avute cu elevii, polițiștii au transmis acestora recomandări și aspecte elementare privind siguranța personală, dar și privind modul de evitare a conflictelor în spațiul școlar pe care minorii trebuie să le cunoască şi să le pună în practică, pentru a reduce riscul de victimizare, respectiv: protejarea bunurilor personale, respectarea regulamentului intern al unității de învățământ, evitarea conflictelor verbale sau fizice cu colegii, comunicarea permanentă cu părinții și cu cadrele didactice, astfel încât orice problemă apărută în timpul programului școlar să fie adusă la cunoștința acestora în cel mai scurt timp posibil.

Elevii au fost informați în legătură cu consecințele consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase și nu se abat de la normele sociale.

Tot în săptămâna care se încheie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au luat parte la 8 ședințele cu părinții care au fost organizare în unități de învățământ din județ.

Pe lângă temele legate de comportamentul preventiv în trafic, în legătură cu care trebuie instruiți copiii, profesorii și părinții au fost îndemnați să urmărească comportamentul acestora și să intervină, imediat, dacă observă schimbări de comportament sau diminuarea performanței școlare.

Beneficiarii acestor activități au fost îndemnați să urmărească platforma https://sigurantascolara.ro, în care sunt prezentate informații și recomandări ale instituțiilor responsabile pentru a crearea un climat de siguranță școlară optim, modurile de acțiune, procedurile și legislația incidentă domeniului siguranță școlară, campanii / programe / proiecte de prevenire derulate la nivelul unităților de învățământ, adaptate pe categorii de vârstă precum și datele de contact ale tuturor entităților naționale și locale cu responsabilități în acest domeniu.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii se vor implica în protejarea elevilor și dascălilor, astfel încât școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea