FOTO: În ”Orașul fără șomeri”, început de an dezamăgitor pentru elevi – Școli de pe care cade tencuiala, cu utilaje care lucrează în curte
O situație greu de imaginat pentru municipiul Sebeș a fost generată de motorul gripat al administrației locale. Concret, în ”Orașul fără șomeri”, începutul de an școlar se face cu unități de învățământ care le oferă elevilor condiții demne de Evul Mediu.
Se pare că Dorin Nistor, numit de unii sebeșeni mai hâtri ”primarul horticultor”, a fost preocupat mai mult de tei, mușcate, montarea de gazon scump (care s-a uscat în mare parte la nici două luni de când a fost plantat) și alimentarea cu apă a unui restaurant din Alba Iulia, decât de renovarea unor școli și grădinițe din municipiu și localități aparținătoare.
La Școala nr. 2, din centrul Sebeșului, elevii încep luni cursurile printre săpături, excavatoare și cilindri, iar tradiționalul careu va avea loc în sala de sport ”Dorin Pavel”, întrucât administrația locală nu a fost capabilă să înceapă lucrările din timp, pentru a pune celebrele pavele în curtea unității de învățământ. Iar situația descrisă va mai dura cel puțin o lună! Cum vor ieși copiii în pauze între utilajele care vor lucra la pavat?
La Răhău, în ciuda promisiunilor ”primarului horticultor” situația grădiniței și a școlii din localitate este și mai gravă. La grădiniță pereții și tencuiala stau să cadă, iar la școală cursurile vor începe în aceeași clădire aflată într-o avansată stare dplorabilă, întrucât primăria nu a fost în stare să renoveze în timp util imobilul unde urma să fie mutată temporar școala.
Început de an dezamăgitor în orașul care are cea mai puternică industrie din județ și cel mai mare buget de investiții, moștenit în mare parte de la vechea administrație locală!
Se pare că marile realizări ale noii administrații conduse de trimisul lui Hava au fost doar achizițiile publice făcute, în mare parte, de la firmele ”de casă” ale fostului PDL, pe bani mulți, nu în puține cazuri unii asociați ai acestor firme deținând chiar funcții de conducere în partid.
Nu facem noi o analiză exhaustivă, dar în cel puțin unul dintre cazuri există indicii temeinice că s-au introdus unele criterii restrictive, astfel încât achiziția să poată fi dirijată către un anumit ofertant iar în alt caz, unul dintre acoliții partidului și-a permis să depună înscrisuri care cuprind informații ce nu corespund realității.
Sebeșul de astăzi, orașul marilor investiții, trăiește o adevărată dramă. Se demonstrează clar că degeaba ai bani în buget, dacă nu investești în utilități școlare pentru copii și facilități medicale pentru bolnavi, iar fondurile sunt cheltuite pe achiziții scumpe, de la firmele ”de casă” ale partidului!
[nggallery id=4530]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan