Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

A trecut o lună de când elevul Flavius Taflan a îmbrăcat pentru prima dată uniforma colegiului militar. Pentru el această lună a însemnat emoții și experiențe noi care l-au ajutat să se maturizeze. Chiar dacă programul și regulile specifice mediului cazon i-au dat dat bătăi de cap în primele zile, Flavius mărturisește că a reușit să acomodeze, a învățat să își ajute colegii și să se lase la rândul lui ajutat și în doar în câteva zile a dobândit și cunoștinețele de bază ale instrucției militare.

„Prima săptămână mi-a fost greu să mă acomodez cu programul, cu întreținerea sectoarelor, cu toate activitățile fixate bine în timp, mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu acest loc nou, să mă descurc singur, să învăț să mă ajut cu ceilalți și să nu mai depind de părinți. Consider că m-am maturizat foarte mult în ultimele săptămâni și încet învăț cum să înfrunt viața adevărată. Cu ajutorul colegilor cu care mă înțeleg foarte bine, chiar dacă provin din medii diferite, am reușit să trec cu bine peste acest nou început. Ne înțelem foarte bine și cu colegii mai mari pentru că așa este și firesc, noi toți stăm aici în acest colegiu și trebuie să ne ajutăm, să ne respectăm reciproc și să formăm o echipă pentru ca toți să reușim. Domnișoara elev sergent major Andra Stan, care este elevul nostru gradat, este foarte amabilă cu noi, chiar dacă mai sunt momente în care poate o supărăm cu stângăciile noastre. Ne ajută și ne îndrumă pentru a avea un comportament regulamentar în mediul militar și pentru a respecta ordinele pe care le primim”, a spus Flavius.

A hotărât să urmeze colegiul militar inspirat de carierele tatălui și bunicului său, din dorința de a avea și el o carieră de succes în Armata României.

„Bunicul meu mi-a povestit foarte multe despre armată, despre cum era armata pe timpul lui, dar evident lucrurile s-au schimbat de atunci. Și tata este militar, am fost la el la unitate și mi-a plăcut atmosfera de acolo, îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit și eu să urmez acest drum și să continui tradiția familiei”, a mărturisit Flavius care a adăugat că a avut multe așteptări atunci când s-a hotărât să urmeze colegiul militar, dar odată ajuns aici, știe că a făcut cea mai bună alegere.

„Când m-am hotărât să urmez colegiul militar aveam mai multe așteptări: să găsesc aici un colectiv unit, ca o mare familie, uniforma militară și acest program riguros. Sunt bucuros și mândru că am reușit să fiu admis, îmi place și în doresc foarte mult să continui pe acest drum”.

Pentru elevii mai mici, care doresc și ei la rândul lor să urmeze colegiul militar dar încă nu sunt pe deplin hotărâți, Flavius are un sfat: „I-aș sfătui pe cei care sunt indeciși, să nu se mai gândească la provocările care îi așteaptă aici, să facă acest pas spre colegiul militar pentru că este o școală în urma căreia vor avea o carieră de succes și se vor forma ca oameni!”.

„Felicitări, Flavius, îți dorim mult succes și sperăm ca în colegiul militar să găsești în continuare locul în care dorințele să devină realitate!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea