Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

Publicat

în

Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

A trecut o lună de când elevul Flavius Taflan a îmbrăcat pentru prima dată uniforma colegiului militar. Pentru el această lună a însemnat emoții și experiențe noi care l-au ajutat să se maturizeze. Chiar dacă programul și regulile specifice mediului cazon i-au dat dat bătăi de cap în primele zile, Flavius mărturisește că a reușit să acomodeze, a învățat să își ajute colegii și să se lase la rândul lui ajutat și în doar în câteva zile a dobândit și cunoștinețele de bază ale instrucției militare.

„Prima săptămână mi-a fost greu să mă acomodez cu programul, cu întreținerea sectoarelor, cu toate activitățile fixate bine în timp, mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu acest loc nou, să mă descurc singur, să învăț să mă ajut cu ceilalți și să nu mai depind de părinți. Consider că m-am maturizat foarte mult în ultimele săptămâni și încet învăț cum să înfrunt viața adevărată. Cu ajutorul colegilor cu care mă înțeleg foarte bine, chiar dacă provin din medii diferite, am reușit să trec cu bine peste acest nou început. Ne înțelem foarte bine și cu colegii mai mari pentru că așa este și firesc, noi toți stăm aici în acest colegiu și trebuie să ne ajutăm, să ne respectăm reciproc și să formăm o echipă pentru ca toți să reușim. Domnișoara elev sergent major Andra Stan, care este elevul nostru gradat, este foarte amabilă cu noi, chiar dacă mai sunt momente în care poate o supărăm cu stângăciile noastre. Ne ajută și ne îndrumă pentru a avea un comportament regulamentar în mediul militar și pentru a respecta ordinele pe care le primim”, a spus Flavius.

A hotărât să urmeze colegiul militar inspirat de carierele tatălui și bunicului său, din dorința de a avea și el o carieră de succes în Armata României.

Electrica Furnizare Discount

„Bunicul meu mi-a povestit foarte multe despre armată, despre cum era armata pe timpul lui, dar evident lucrurile s-au schimbat de atunci. Și tata este militar, am fost la el la unitate și mi-a plăcut atmosfera de acolo, îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit și eu să urmez acest drum și să continui tradiția familiei”, a mărturisit Flavius care a adăugat că a avut multe așteptări atunci când s-a hotărât să urmeze colegiul militar, dar odată ajuns aici, știe că a făcut cea mai bună alegere.

„Când m-am hotărât să urmez colegiul militar aveam mai multe așteptări: să găsesc aici un colectiv unit, ca o mare familie, uniforma militară și acest program riguros. Sunt bucuros și mândru că am reușit să fiu admis, îmi place și în doresc foarte mult să continui pe acest drum”.

Pentru elevii mai mici, care doresc și ei la rândul lor să urmeze colegiul militar dar încă nu sunt pe deplin hotărâți, Flavius are un sfat: „I-aș sfătui pe cei care sunt indeciși, să nu se mai gândească la provocările care îi așteaptă aici, să facă acest pas spre colegiul militar pentru că este o școală în urma căreia vor avea o carieră de succes și se vor forma ca oameni!”.

„Felicitări, Flavius, îți dorim mult succes și sperăm ca în colegiul militar să găsești în continuare locul în care dorințele să devină realitate!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

Publicat

în

Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”, Aiud, va fi reabilitată și modernizată: A fost predat amplasamentul către constructor

În cursul zilei de luni, 18 octombrie, a fost predat amplasamentul către constructorul care va moderniza piața agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud. Valoarea contractului este de 1.440.879,9 lei cu TVA inclus și durata execuției lucrărilor este de maximum 18 luni.

Obiectivul proiectului constă în reabilitarea pieței agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud prin extinderea spațiului acoperit destinat comerțului și consolidarea structurii metalice existente, pentru a putea suporta învelitoare rigidă, protejarea spațiului acoperit, astfel încât să permită ventilarea naturală lesnicioasă în sezonul cald, totodată închiderea în sezonul rece și amenajarea pardoselii astfel încât să răspundă nevoilor funcțiunii și să se integreze în conceptul de arhitectură, dotarea cu mobilier urban adecvat cerințelor sanitar-veterinare impuse prin legislația aplicabilă și crearea unui sistem de evacuare a apelor pluviale din zona extinsă pe structura independentă.

„Din noiembrie începând, scade treptat numărul producătorilor care vin cu produse spre vânzare în piață. Astfel, predând acum amplasamentul, producătorii sunt afectați în măsură mai redusă decât dacă am fi predat primăvara sau vara”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din Mihalț, a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, după ce a fost depistat, la volanul unui autoturism, fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mihalț, care este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a fost depistat la data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 03.40, de către polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă din Aiud, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezulta valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare