Rămâi conectat

Sport

FOTO: Hermanstadt – CS Mioveni 1-2 (1-0), în barajul pentru Liga 1! Pelici a promovat împotriva fostei echipe!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Hermannstadt a retrogradat de pe prima scenă după barajul de supraviețuire/ promovare, înfrângere 1-2 (1-0). în returul din Sibiu, cu divizionara secundă CS Mioveni, condusă de Alexandru Pelici, antrenorul care s-a răzbunat pe fosta echipă!

Un rezultat extraordinar pentru Alexandru Pelici, în vreme ce Sibiul este în lacrimi, pregătindu-se de duelurile cu Viitorul Șelimbăr (divizionara terță ce a promovat recent) din Liga a 2-a!!! Hermannstadt părăsește prima scenă după 3 ani, precedenta promovare fiind realizată tocmai sub comanda lui Alexandru Pelici. Și asftel, CS MIoveni a rupt regula din baraj, și a trimis în eșalonul inferior o prim-divizionară. Golul victoriei a fost realizat în minutul 90+3, de o altă rezervă, Andrei Panait, doi jucători intrați pe parcurs întorcând balanța!

Rezerva Davide Massaro, italianul crescut de Juventus Torino, a îndoliat Sibiul, cu un șut de la 20 de metri, balon deviat de Viera, ce a surprins o defensivă deja văzută cu sacii în căruță, o adevărată lovitură de teatru (71), reușind să egaleze. În minutul 83, Hermannstadt rămâne în numai 9 jucători, când portarul Cristiano a vzut direct roșu pentru un henț în afara careului!

Antrenorul Alexandru Pelici, fost pe banca Unirii Alba Iulia, la acea clasare istorică pe locul șase în Divizia A în 2004, a izbutit minunea. Respectiv să promoveze în dauna echipei priegătite de un alt fost unirist, Eugen Beza, interimarul de vreme rea a grupării de pe Cibin, Hermannstadt cu care a reușit să promoveze în 2018 pe prima scenă și să dispute finala Cupei României. A fost o răzbunare dulce pentru Pelici, împotriva fostei echipe!

Considerat „un meci deosebit de important pentru istoria fotbalului sibian”, după cum afirma Beza, jocul a însemnat un imens colac de salvare pentru Hermannstadt, echipă alfată la un pas de dezastru în cazul retrogradării și îndreptându-se spre desființare.

Prim divizionara nu a confirmat regula din barajele ultimilor 5 ani, conform căreia echipa din eșalonul fruntaș se menține în elită. Meciul retur, de la Mediaș, a debutat cu o lovitură de teatru, întrucât amfitrionii au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 6 când aiudeanul Răzvan Dâlbea, căpitanul gazdelor și cel mai vârstnic fotbalist din Liga 1, la 39 de ani și 7 luni, a primit al doilea galben și a fost eliminat!

În tur, în Argeș a fost o remiză albă, iar golul lui Yazalde Gomez (21) a mai aruncat puțină adrenalină pe o confruntare sufocată de miză. Drept dovadă până la finalul primului mitan, combatantele au fost incapabile să producă vreo oportunitate sau să șuteze spre poartă! La reluare, fostul sibian, B. Rusu a strecurat fiori reci în tribune cu o „liberă” ce a lovit plasa laterală (67)

FC Hermannstadt, din postura de echipă de Liga 1, a mai jucat la baraj de menținere în 2019, când a trecut de divizionara secundă Universitatea Cluj (2-0 la Cluj și 0-1 la Sibiu).

În schimb, CS Mioveni, ca echipă de Liga 2, a mai jucat baraj de promovare în Liga 1 chiar în vara trecută. Nu a putut însă să treacă de Chindia Târgoviște, la fel cum nu au putut nici celelalte echipe din Liga 2 care au disputat astfel de baraje în trecut, din 2016, când a fost introdusă această regulă nouă. Ultimul loc în Divizia A se spabilește mâine, când FC Voluntari întâlnește acasă pe Dunărea Călărași din postura de favorită după acel 2-1 din jocul extern.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8169]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea